Ennyit ér a nagy tech vallás… – Nem jelzett a Google a török földrengés előtt

A Google a 2021-ben Törökországban mutatta be az Android Földrengésjelző Rendszerét, ma több tucat országban “működik”. Azonban Törökországban egy valódi  földrengés során kudarcot vallott a rendszer.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Google földrengésre figyelmeztető rendszere nem működött megfelelően, és sok érintett emberhez nem jutott el a törökországi földrengés során.

A riasztást leadó rendszer elvileg akár egy perccel a földrengés előtt is képes értesíteni az érintettek telefonján, a februári események során is be volt kapcsolva, a Google szerint működött is, millióknak küldték ki az értesítést. A BBC azonban felkeresett három várost az érintett zónában, több száz embert interjúvolt meg, de nem talált senkit, aki kapott volna értesítést.

A rendszer elvileg minden Androiddal futó telefonon működik, és ilyen telefonnal rendelkezik a zónában az emberek 80 százaléka.

A rendszer termékvezetője, Micah Berman szerint a földrengés-előrejelző tökéletesen működött, de nem tudott bizonyítékot szolgáltatni erre az állítására.

A Google több millió felhasználó adatait lopta el az MI fejlesztéséhez – Pert indítottak ellene

A modernek örülnek: műanyagból nyomtatják már a húst is

(Telex.hu nyomán Szent Korona Rádió)