Egyre fokozódik a migrációs helyzet hazánkban

Mindössze egy hétvége leforgása alatt több ezer illegális bevándorló ellen intézkedtek a magyar hatóságok. Az illegális migránsok mellett az embercsempészek is komoly nyomást helyeznek a magyar rendfenttartó erőkre.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Migránsok több méter hosszan megrongálták a kerítést Ásotthalomnál. Folyamatosan támadják a magyar határt. Egy céljuk van, hogy minél előbb az Európai Unióba jussanak.

Magyarországra tartok és onnan szeretnék tovább menni Németországba. Ez lesz az első próbálkozásom. Remélem, sikerül átjutnom a magyar határon” – mondta egy afgán migráns.

A szabadkai migránsközpont és a környező erdők is tele vannak illegális bevándorlókkal. Tarthatatlan a helyzet.  Hiába razziáznak a rendőrök, és gyűjtik össze őket, mindig visszatérnek.

Akár háromezren is lehetnek migránsok bent a Szabadka környéki erdőkben. Tény viszont, hogy naponta több százan próbálnak átkelni a magyar határon és nekivágnak a különböző kitaposott ösvényeken keresztül embercsempészek vezetésével.

Mindennapos lett, hogy hosszú perceken át lehet hallani lövéseket a magyar határ közelében, a migránsbandák között ugyanis mindennapossá váltak az erőszakos összecsapások.

A helyiek azt mondják: félnek és tehetetlenek. Ha fegyveres illegális bevándorlót látnak, inkább bemenekülnek a házaikba.

„Egynél láttam, hogy volt fegyver. Rendesen látszott a hátán. Én voltam katona ’80-ban, én tudom, hogy néz ki egy fegyver, amikor az ember hátán fönn van” – mondja egy helyi férfi az M1 stábjának.

Több mint ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok csak a hétvégén. És elfogtak nyolc embercsempészt is, akik ellen büntetőeljárás indult.

Zala vármegyében, egy teherautóban 29 migránst találtak a pénzügyőrök. Egy görög és egy román férfi akarta őket Olaszországba juttatni. Költöztetőknek álcázták magukat és a bútorok közé bújtak, de lebuktak.

Európa nincs felkészülve egy újabb migrációs hullámra” – erről a Migrációkutató Intézet munkatársa beszélt. Párducz Árpád hangsúlyozta:

mostanra bebizonyosodott, hogy az évekkel korábban, és az újonnan érkező migránsok sem tudnak beilleszkedni.

Nehézséget okozna a különböző akár Szerbiában feltorlódott, vagy akár az Olaszországba eljutni próbálók számára a beilleszkedés egy európai társadalomba, majd pedig ezeken a különböző stációkon, integrációs lépcsőfokokon túljutva a munkavállalás is mindenképpen nehézséget okozna nekik” – fogalmazott Párducz Árpád.

Lengyel rendszámú autóban csempészett migránsokat fogtak a rendőrök az M1-es autópályán

Helyiek fegyverezik fel a bűnöző migránsokat Szabadkán

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)