Példaértékű szigorral lépnek fel az LMBTQP-lobbi ellen Kenyában

A jelenleginél is keményebb LMBTQP ellenes  törvényt fogadhatnak el Kenyában. A törvény  büntethetővé tenné az LMBTQP-közösségek  támogatását, és a halálbüntetést is kilátásba helyezné.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A kelet-afrikai ország családvédelmi törvényjavaslata a homoszexualitást népszerűsítő tevékenységek teljes betiltását javasolja, beleértve az LMBTQP-identitás nyílt felvállalását és a pride-dal kapcsolatos szimbólumok viselését.

A törvényt megszegők legalább 10 év, míg az azonos neműek közötti szexuális cselekmények elkövetésében bűnösnek talált személyek legalább 14 év szabadságvesztésre számíthatnak. Ezenkívül bárki, akit bűnösnek találnak a súlyos homoszexualitásra vonatkozó záradék alapján, amely szerint “kiskorú vagy fogyatékos személlyel homoszexuális cselekményt folytat, és szexuális úton halálos betegséget terjeszt”, kivégezhető.

A törvényjavaslat nagymértékben tükrözi a májusban Ugandában elfogadott homoszexualitás-ellenes törvényt. Hasonló törvénytervezetek várnak megvitatásra és elfogadásra Tanzániában és Dél-Szudánban is, míg Ghána elnöke, Nana Akufo-Addo jelezte, hogy ott is készül egy LMBTQ-ellenes törvényjavaslat.

George Peter Kaluma képviselő, aki a kenyai parlamentben a jogszabályt jegyezte, azt mondta, hogy ő és a törvényjavaslat támogatói “mindent be akarnak tiltani, ami a homoszexualitással kapcsolatos”. Így nyilatkozott a BBC-nek:

A törvényjavaslat teljes tilalmat fog javasolni a nyugaton nemkorrekciónak nevezett megoldásokra és eljárásokra, és megtilt minden olyan tevékenységet, amely a homoszexualitást elősegíti.

Hozzátette, hogy ez magában foglalja a pride felvonulásokat, a drag műsorokat, a szivárványszínek és szivárványzászlók viselését, valamint “az LMBTQ-közösség emblémáinak nyilvános viselését”. Kenyában az azonos neműek közötti szexuális aktust egyébként már most is törvény tiltja.

Vidámparkban tartott gyermekmegrontó műsort egy drag queen

NE ENGEDJÜK BE A HOMOSZEXUÁLIS PROPAGANDÁT! -Budaházy Edda felhívása

(Humenonline.hu nyomán Szent Korona Rádió)