Kifosztották a Momentum ifjúsági tagozatának standját az Efotton, szivárványos tárgyakat loptak el

A Vadhajtások.hu hívta fel a figyelmünket arra, hogy vasárnapra virradó éjjel az EFOTT fesztiválon erőszakkal betörtek a TizenX kiállító standjába, ahonnan aztán elloptak minden pride tematikájú merch terméket: több zászló, vászontáska és papírzászló is eltűnt – írja a Momentum ifjúsági tagozata Facebook-posztban. Szerkesztőségünk ezúton gratulál az akcióterv kidolgozójának és végrehajtójának, hiszen gyermekeink jövőjéért tett egy lépést.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Hozzáteszik, hogy bár a tettes ismeretlen, megvannak a sejtéseik az elkövetők kilétéről. Mint írják, ők szívesen osztogatták bárkinek a pride tematikájú ajándéktárgyakat, nem arról lehetett szó, hogy valaki annyira vágyott ezekre, hogy kifosztotta a standot (még a feltételezés is sértő – a szerk.). A zászlórúdakról úgy tűnik, erőszakkal vágták le a zászlókat, azok maradványait még megtalálták rajtuk, a standot pedig átforgatott állapotban találták másnap.

Arra gyanakszanak, hogy egyeseknek nem tetszhetett az, hogy szombaton tartottak egy mini-pride ünneplést, mely alatt átvonultak a fesztivál civil faluján. Emiatt úgy vélik, a történtek egyértelműen gyűlöletbűncselekménynek minősülnek – ennek hivatalos neve azonban közösség tagja elleni erőszak, amelyről, ahogyan az a megnevezéséből is látszik, hogy csak konkrét személyt ért támadás esetén beszélhetünk.

“Mélyen elszomorítónak és felháborítónak tartjuk, hogy a gyűlölet és homofóbia még ide, egy fesztiválra is belopakodik, az sehova nem tartozik, de egy fesztiválra főleg nem!”

– zárja posztját a TizenX.

Szaporodnak a tanárokat érzékenyítő LMBTQP rendezvények – Több bejelentést is tett a HVIM

Keresztényeket gyalázott a Momentum “politikusa”

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)