Hamarosan új albummal jelentkezik a Hundriver zenekar

Pezseg az élet a Hundriver zenekar háza táján: itthoni koncertek, külföldi meghívások, és egy hamarosan megjelenő lemez kapcsán kérdeztük Pistit, a zenekar alapítóját és frontemberét, valamint Rolit, aki oszlopos tagja a formációnak dobos fronton.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

SZKR: Sziasztok! Nem húznám az időt a zenekar kronológiai történetével, hiszen sokan ismernek titeket és elég népszerűek vagytok a nemzeti oldalon, de azért mégiscsak néhány szóban mutasd be kérlek a Hundriver-t azon olvasóinknak, akik most ismerkednek munkásságotokkal!

R: Sziasztok! Először is köszönjük a lehetőséget és üdvözlünk minden olvasót!

Erős túlzás a népszerűségünk említése, de tény, hogy külföldön jobban kedvelik a zenekart mint itthon, bár a népszerűség, amiben sokan mérik (nem mi, hahaha) nehezen mérhető facebook lájkok formájában hiszen a legtöbb eszmetársunknak nincs profilja ezen közösségi platformon..

A Hundriver, mint ahogy a nevéből adódóan is kikövetkeztethető: a saját számok mellett sok dalt játszik a legendás Skrewdriver zenekartól, ami megelőzte korát. Hallgassátok csak meg pl. a Diamonds in the Dust című dalt és fordítsátok le. Egyszerűen ilyen dalszöveget több mint 30 évvel ezelőtt, ilyen előadásmódban előadni…rasszunk örök himnusza. Ha a világhatalmi rendszerrel egy beállítottságon (nemzetellenes, NS ellenes, tradícióellenes, fehérellenes, heteroellenes állásponton) lévő antifák, komcsik, punkok lázadóknak hiszik magukat, akkor a mindenhol és mindenkor üldözött, de meg nem alkudott Skrewdriver és Ian Stuart személye micsoda? Örök lángoszlop, és szerencsések vagyunk, hogy nekünk ilyen becsületes, kiemelkedő, önös érdekein felülemelkedő, tiszta személyek jutottak példaképül, szemben a másik oldal dzsordzs flojdjaival (rabló, drogos, díler, tolvaj, öncélú, hedonista, erőszaktevő).

P: Lényegében összeállt az a felállás, akikkel jó hangulatban telnek a próbák és az alkotás egyaránt, igazi családias a hangulat, hamarosan egy újabb gitáros is lesz, hogy kicsit színesíteni tudjuk a dalokat.

SZKR: Nyilván hallottatok az antifa által elkövetett februári támadásokról. Mi a véleményetek erről, hiszen eddig nem történt hasonló eset korábban Magyarországon, köszönhetően a különböző szervezetek utcai jelenlétének.

R: Az antifának semmi keresnivalója hazánkban. Négy embert – köztük két nőt és egy 60 év feletti nyugdíjast – februárban a koncertünk után támadtak meg ezek a sátáni lények. Ezek a támadások is csak hátulról, túlerőben, fegyverrel (kalapács, vipera, kés, boxer, gázspray) a fegyvertelenek ellen történtek. Bár nem divat a fiatalok körében a mi mozgalmunk ezért – illetve stratégiai okokból – hétköznap nem látszunk annyira, de az utcai szervezetek továbbra is aktívak, az antifának esélye nem lenne itthon szemtől szemben, sem ideológiailag sem küzdelemben. És ez így is fog maradni! Megmaradnak a leprafészek koncertjeiken, ahol menőnek hiszik magukat…amíg lesznek nekik ilyenek…Egy kézenfekvő praktikus javaslat mindenkinek: tagozódjatok be a nagyobb szervezetek mögé! A vezetőitek tudni fogják mikor mit kell tenni, ti pedig legyetek jó katonák! Járjatok túrákra, alakítsatok ki ott a megmérettetés közepette a barátságokat, amik az utcán is meg fognak nyilvánulni, egész más dimenzióba helyezve a bajtársiasságot, mint amit eddig megszokhattatok és amik kialakultak a koncerteken, megemlékezéseken.

SZKR: Miben látjátok a megoldást az antifa előrenyomulásának megakadályozásában?

R: Van megoldás. Ami elő is lesz húzva a kalapból a megfelelő időben, de azt nem itt fogjuk megbeszélni, illetve nem mi vagyunk ennek eldöntésére a felkent személyek. Mindenesetre az általános média, a nemzeti médiumok és szervezetek jól reagálták le a történéseket, köszönjük mindenki munkáját ez ügyben! Egyén szintjén a kés viselése és valamilyen küzdősport űzése hasznos dolog 🙂

P: Mindezek mellett fontos az egyszerű, hétköznapi embereket is megszólítani, felhívni a figyelmet erre a gusztustalan jelenségre, mert minden téren felütötte a fejét.

SZKR: Külföldön mik a tapasztalataitok, mennyire nehéz a koncertszervezés és volt-e rá példa, hogy az antifa betámadta a bulijaitok?

P: Van ország, ahol nagyon titkolózni kell, legfőképp az ottani rendőrség miatt (mintha valami terroristák lennénk, holott a helyiek félnek kimenni az utcára a bevándorlók miatt…), máshol pár bohócon kívül semmi extra.

 

SZKR: Na, de evezzünk könnyedebb vizekre! Hamarosan új lemezzel jelentkeztek. Mit lehet tudni erről elöljáróban, követitek-e az első albumon hallható zenei stílust és szövegvilágot? Lesz valami beharangozója ennek, illetve mikorra várható a megjelenés?

R: Az új lemez más stílusú lesz, mint a szárnybontogató előző próbálkozás. Reményeink szerint őszre kézben tarthatjuk az új albumot. Vannak terveink, beharangozó gyanánt néhány klippet szeretnénk készíteni. A szövegvilág könnyedebb hangvételű, mint az előző lemez.

P: Azt mondanám, hogy minden dalnak más a hangulata és a mondandója, remélhetőleg ez teszi majd változatossá.

SZKR: Szoktatok turnét szervezi az új megjelenésnek?

R: Nem tervezünk turnét, oda megyünk ahová meghívnak bennünket. Így jártunk többször Szófiában, Csehországban, Spanyolországban. Olaszországba készülünk ősszel, hazai lemezbemutató gyanánt az NSBP Shop minifesztiválját említhetjük, ami november 11-én lesz a Tar Haddal és három amerikai zenekarral.

P: Tervbe volt az előző lemeznél egy kis országjáró turné, akkor a lezárások szóltak közbe, jelenleg eléggé be vagyunk táblázva, igyekszünk a felkéréseknek eleget tenni, így turnézás nem elképzelhető a közeljövőben.

SZKR: Várhatóak további külföldi felkérés, fellépés? Ha igen merre?

R: Nyáron egy rövid cseh kiruccanás, ősszel pedig egy hosszabb olaszországi kaland vár ránk.

P: És az a szép ebben, hogy sosem tudjuk, mit hoz a holnap, vannak spontán felkérések is…

SZKR: Milyen a fogadtatása egy magyar zenekarnak? Milyen egy bajtársias szervezet élete külföldön, mik a tapasztalatok?

R: Nem mi vagyunk a legprofibb zenekar, illetve nem divatos a zenénk, mert egyszerű dallamokról van szó, mostanában meg vagy a klasszikus Oi! vagy a HC megy köreinkben, de ahová hívnak ott szeretnek bennünket. A szófiai barátaink például többször megmutatták milyen is az a „vendégszeretet”, de Csehország is mindig pozitív volt idáig. Sokat segít talán majd a dolog előremozdításában a görög Skumshot és a német Heureka társaságában néhány hete rögzített közös White Boy Summer klippünk is. Ezt az érdeklődők youtube-on nehezen, az alternatív csatornákon (odysee, bitchute, nsbp.shop oldala) pedig talán elérik.

P: Ez olyan, mint egy nagy család, vagy egy látogatás a külföldi rokonoknál. Igyekszünk minél jobb produkciót nyújtani, mindig fejlődni és ennek látszik az eredménye.

SZKR: Pisti, neked van egy koprodukciód Griffinnel (Stonehammer, Sons of Odin- a szerk.), hallhatunk még a Sons of Odinról mostanában?

P: Az egy másik zenekar! De igen, folyamatban van a második lemez, nemsokára jelentkezünk azzal is.

SZKR: Végül néhány szót, amit esetleg a rajongóknak, olvasóknak üzennétek?

R: Mindenki törekedjen a lelki feltöltődésre, önmaga belső építésére, ne engedje be a világban zajló emberromboló hatásokat, hanem a kiegyensúlyozottságával tartson maga elé pajzsot ezek ellen. A boldog ember legyőzhetetlen.

SZKR: Köszi szépen az interjút, további sok erőt és sikert kíván a szerkesztőség a küzdelemhez! Fel a győzelemre!

HUNDRIVER: Mi tartozunk köszönettel, jó munkát Nektek! Hail Victory!

(Szent Korona Rádió)

Antifafészek a célkeresztben: a győri Beton

Új Valhalla lemez érkezik – A frontvonalban (promo videó)