Ha provokatívan végződik a NATO-csúcs, arra Ukrajna rá fog faragni a Pentagon volt főtanácsadója szerint

Douglas Mcgregor amerikai veterán ezredes, a Pentagon egykori főtanácsadója nyilatkozott egy online interjúban az orosz-ukrán konfliktus esetleges további forgatókönyveiről. Az amerikai szakértő szerint súlyos veszélyt jelent Ukrajnára, ha a közelgő vinilusi csúcstalálkozó alatt provokatív lépéseket tesz a NATO Oroszország felé.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Egy NATO-döntés a közelgő csúcstalálkozón arra kényszerítheti Putyint, hogy aktív offenzívába kezdjen Ukrajnában egészen Ogyesszáig”

– vetette fel, megjegyezve, hogy Moszkva minden szükséges erőforrással rendelkezik ehhez.

McGregor hozzátette, hogy Moszkva még mindig nem vette át az ellenőrzést a város felett, mert az orosz elnök nem törekszik a konfliktus eszkalálására. Megjegyezte, hogy az észak-atlanti szövetség a vilniusi csúcstalálkozó eredményével a válság súlyosbodását provokálhatja.

“A NATO-országok beavatkozást terveznek Ukrajnában. […] ez mindenképpen meg fog történni” 

– véli a tiszt.

Szerinte a lengyel és a litván vezetők máris egy esetleges közös invázióról tárgyalnak a szomszédos ország ellen. McGregor pontosított, hogy ez nem feltétlenül a többi szövetséges támogatásával tennék ezt, hanem a két állam önálló hadművelete lehetne.

Douglas McGregor korábban azt mondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök veszélyes hibát követett el saját maga és Ukrajna számára azzal, hogy több fegyvert kért az ukrán fegyveres erők számára.

Találkozott Putyin és Prigozsin

Erdogan szerint Ukrajnának a NATO-ban a helye

(Orosz Hírek – Szent Korona Rádió)