Az ördög szócsöve lett Demi Lovato? „Abortusz-himnuszt” írt az életellenes propagandának

Sokan számoltak be a a modern világi zene világából a sátáni befolyásról, mely „ösztönözte” őket munkájuk során. Taylor Swift egyik videóklipje is hagy kívánnivalót maga után, most azonban úgy látszik, egy másik modern énekesnő paktált le a sátáni erőkkel. Demi Lovato nemrég tette közzé legújabb dalát és annak klipjét, melyben kendőzetlenül közli, mennyire fontos számára a magzatgyilkosság, ezt pedig megfűszerezi egy kis vallásgyalázással is.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az énekesnő „Swine” (disznó) című dala apropóját a Roe kontra Wade ügy felülbírálásának évfordulója adta (az abortuszok szigorítása kötődik az ügy felülbírálásához), és az interneten máris „abortusz-himnuszként” terjedt el. A videóklipben Demi Lovato lázadást vezet egy férfiak uralta rendszer ellen, bár hozzátesszük, oldalán jócskán akadnak “transznemű” nők és homoszexuális férfiak is. A kereszténygyalázást sem hagyta ki, a gyomorforgató szöveg mellett a videóklipben is megjelenik a vallásellenes vonal: a végén egy bizarr  „utolsó vacsora”-jelenet szerepel. De hogy is hangzik az „abortusz-himnusz” dalszövege?

„Isten megtiltja, én sz*pni akarom kib*szottul azt, amit akarok,
Isten megtiltja, én b*szni akarok kib*szottul azzal, akivel akarok,
És ha megb*sznak engem, gondolom, anyának kell lennem,
B*ssza meg, hogy én mit gondolok, én semmit se tudok, a kormány ismeri a testem.
(…)
Az én életem, az én hangom,
Az én jogaim, az én választásom,
Az enyém,
Vagy csak egy disznó vagyok!
(…)
Képzeld el, hogy a hited, az Istened és még a Szent Bibliád is
Hirtelen betiltják, megértenéd? Na, ez nem hangzana igazságtalannak?
Az a te könyved, de ez az én túlélésem.
Fel kell nevelnünk, etetni, fürdetni őket,
És ha nem teszed, boszorkánynak neveznek, és máglyán égetnek el Salemben.”

Már az is furcsa, hogy egy magát sokáig nem-bináris személynek – azaz se nem férfi, se nem nőnemű – valló énekesnő a „női jogok” mellett kardoskodik. (Demi Lovato egy ideig a they/them névmást használta, de mivel elmondása szerint kimerítő nem-binárisnak lenni, és ezt mindig megmagyarázni az embereknek, marad inkább a nőnemű névmásnál.) A dal szerint, ha egy nő nem dönthet szabadon arról, hogy gyermeke éljen vagy haljon, akkor nem több egy disznónál, de az is pontosan érthető, hogy ha véletlenül teherbe esik, hiszen elvégre bárkivel lefeküdhet, nyugodtan magzatgyilkosságot végezhet el. Hiszen az abortusz is csak egy fogamzásgátló, senkinek nincs joga megmondani, hogy mit tehet a meg nem született gyermekkel. Továbbá azt, hogy megtiltják a megfogant gyermek meggyilkolását, egy szintre hozza a kereszténység betiltásával…

Demi Lovato az Instagramon a következőt nyilatkozta az új dala kapcsán:

„Szeretném, ha ez a dal nemcsak a ‘szülést végző’ személynek adna erőt, hanem mindenkinek, aki kiáll az egyenlőségért, hogy felvállalja a saját ügyét, és harcol egy olyan világért, ahol minden embernek joga van dönteni a saját testéről”

Közönsége azonban nem fogadta olyan lelkesedéssel az elmebeteg hóhér-indulót, mint amilyennel ő azt megalkotta. Sokan inkább nem kérnek abból, hogy az énekesnő képviselje az ügyüket. A bejegyzéséhez rengeteg felháborodott komment érkezett:

„Szülést végző személy? Csak a nők tudnak szülni, ez ilyen egyszerű.”
„Az nem a te tested, hanem valaki másé! Akit a méhedben hordozol, az egy másik ember (…), akinek nincs lehetősége megvédeni magát.”
„Egy újabb rajongót vesztettél el. Eddig is a határon voltam már egy ideje, de csajszi… túl sok vagy. Az abortusz jó? Tulajdonképpen babákat ölsz meg hidegvérrel (…).”

Más felhasználók pedig azt is kiemelik, hogy mennyire antifeminista azt állítani, hogy a nők nem képesek felnevelni a gyerekeket, és az, hogy szülni megalázó.

Lila Rose Live Action nevű életpárti csoportja az Instagramon reagált a Swine-ra:

„Demi, tényleg azt gondolod, hogy a nők csak a szexre jók? (…) Nem vagyunk mind értékes emberi lények, akiknek tisztelniük kell a testüket, és a gyermekeink testét? A gyermekeink életét védeni az anyaméhben nem tesz minket disznókká vagy malacokká. Ez tesz erőssé minket. Van egy szupererőnk, hogy képesek vagyunk életet adni egy másik emberi lénynek a méhünkben. Ezt soha nem lehet lealacsonyítani vagy kigúnyolni.”

Azt már szinte meg sem kell említenünk, hogy a YouTube még korhatárt sem rakott a videóra, nemhogy letörölte volna. Ez persze cseppet sem ütközik a platform közösségi alapelveibe.

Úton a normalitás felé – Észak-Karolinában hatályba lépett az abortuszt szigorító törvény

Ezúttal egy abortuszellenes tüntetésen okoztak zavargásokat az antifák

(Frisss.hu nyomán Szent Korona Rádió)