Közel 300 migránst fogtak a déli határnál az elmúlt pár napban

A hét elején közel 300 illegális bevándorlót tartóztattak fel a déli határnál, ebből több mint 200-at Csongrád-Csanád vármegyében fogtak el. A migránsok többsége szír, török, afgán vagy pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A hét első napja sem volt migránsmentes hazánkban, hiszen országszerte összesen 297 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök, ebből 211 migránst Csongrád-Csanád vármegyében fogtak el. Az Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 Továbbá egy embercsempészt is fogtak a határnál. Röszkénél ellenőriztek egy lengyel honosságú gépkocsit és annak georgiai állampolgárságú vezetőjét, valamint szintén georgiai állampolgárságú utasát az egyenruhások, akik a járműben 5, magukat török állampolgárnak valló illegális migránst találtak.

Valamennyi esetben a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetővel és társával szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Hatalmas méretű migránsgettók építését tervezi Brüsszel Magyarországon

Kövekkel, sárral és üveggolyóval támadnak a migránsok a határon dolgozó rendőrökre

(Delmagyar.hu nyomán Szent Korona Rádió)