Végre valami: milliós büntetést kapott a Libri LMBTQP-propaganda miatt

Bár a Libriben szórakoztató irodalomként lehet árulni az LMBTQP-lobbi kiadványait, most a gyermekvédelmi törvény megsértése miatt egy nagyobb bírságot szabtak ki rájuk. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium által nemrég megvásárolt Libri az elmúlt hetekben jó pár könyvkiadót megkeresett, hogy megtudja, a kiadók szerint az adott könyvek megfelelnek-e a gyermekvédelmi törvény előírásainak. Ebbe egyrészt azért kezdtek bele, mert valóban kevésbé tudhatják a boltjaikban forgalmazott több tízezer könyv mindegyikéről, hogy van-e benne olyan tartalmi elem, amelyet a két évvel ezelőtt elfogadott jogszabály miatt kifogásolhatnak a hatóságok.

Másrészt az is fontos szerepet játszhat abban, hogy felülvizsgálják a kínálatukat, hogy májusban a fogyasztóvédelmi hatóság pénzbírságot szabott ki a Librire egy olyan könyv miatt, amelyet az ifjúsági részlegen árultak, holott a hatóság szerint a törvények okán annak semmi keresnivalója nem lett volna ott.

Azonban nemcsak a Libri ellen indult eljárás, hanem szinte ugyanilyen okból a másik nagy hazai könyvterjesztő vállalat, a Líra ellen is – ezt a cég kreatív igazgatójától, Nyáry Krisztiántól tudta meg a Telex. A Líra ellen egy olyan könyv miatt indult fogyasztóvédelmi vizsgálat, amit néhány nappal a fogyasztóvédelem akciója után Rétvári Bence fideszes államtitkár ostorozott nyilvános posztban. A Heartstopper című propagandakönyvről van szó, mely egy fiúról szól, aki vonzalmat érez egy másik fiú iránt.

Túl gyenge a gyermekvédelmi törvény – nem sikerül gátat szabni az LMBTQP propagandának

A Fidesz médiahatósága szerint a szodómia nem üti meg a társadalom ingerküszöbét

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)