Leesett a hollandoknak, hogy az okos kütyük elvonják a diákok figyelmét

Tilos lesz az osztályterembe vinniük az okos eszközeiket a diákoknak Hollandiában. A holland oktatási miniszter bejelentése alapján kiderül, hogy kezd leesni a világban, hogy az okos telefonok súlyos függőségeket okoznak a diákoknál. Mint azt már régóta tudjuk a kütyük rontják az emberek koncentrációs képességeit és elveszik a figyelmüket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Jövő év elejétől a hollandiai diákoknak tilos lesz bevinniük a mobiltelefonokat, a táblagépeket és az okosórákat az osztálytermekbe – jelentette be a holland oktatási miniszter kedden. Továbbra is használhatóak lesznek ugyanakkor az okostelefonok akkor, ha kifejezetten szükség van rájuk a tanórákon.

Ilyen kivétel lehet, ha a diákok épp a digitális készségekről tanulnak, vagy a használójának egészségügyi okokból van szüksége az eszközre, illetve engedélyezett lesz a fogyatékossággal élők számára is

– közölte Robbert Dijkgraaf oktatási miniszter a NLTimes szerint.

A diákoknak képesnek kell lenniük koncentrálni, és lehetőséget kell biztosítani számukra a jó tanulásra, de a mobiltelefonok zavaróak ebben a folyamatban, ettől kell őket megvédeni a miniszter szerint.

Az iskoláknak október elsejéig kell megtalálniuk annak a módját, miként vezetik be a 2024. január 1-jétől érvényes korlátozást. Ha azonban ez nehézségekbe ütközik, vagy a módszer nem hoz kellő eredményt, 2024 nyarára törvényi szabályozás léphet érvénybe.

Érkezik a jelszó nélküli világ, csak az ujjlenyomatunkkal és az arcunkkal kell fizetnünk érte

Paprikasprayt fújt a tanárra, amiért az elvette a telefonját

(HVG – Szent Korona Rádió)