Párizs: azonnali menedéket követelnek a migránsoknak a tüntetők

Franciaország fővárosában már tűrhetetlen az illegális bevándorlókkal kapcsolatos helyzet, azonban vannak emberek, akik mégis “kiállnak” értük, és menedéket követelnek nekik. Több száz fiatal lepte el Párizs belvárosát kedd este, hogy tüntessenek a migránsokért.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Place du Palais Royal-t elfoglaló több száz migránst a rendőrség erőszakkal kiürítette – írja a Le Parisien.

A lap szerint az Utopia 56 nevű, illegális bevándorlókat segítő egyesület (NGO – nem kormányzati szerv – a szerk.) szerint 450 “bajba jutott tinédzser békésen elfoglalta” a Place du Palais Royal-t, szemben a Conseil d’État épületével. “Azonnali” menedéket követelnek.

“A befogadás elmulasztása és az elhagyatottság gyilkol” – írták a tábláikon az NGO aktivistái.

Több száz “fiatal, akik azért jöttek, hogy menedéket találjanak Franciaországban”, elfoglalta a párizsi 1. kerületben lévő Place du Palais Royal teret kedd este

– jelentette be az Utopia 56 nevű egyesület a közösségi hálón. Clément Lanot újságíró a helyszínen filmezte a Conseil d’État épületével szemben felállított sátrakat.

“77 napja több mint 700, Franciaországba menekülni érkező fiatal él víz és áram nélkül, egy használaton kívüli iskolában, Párizs XVIᵉ kerületében” – magyarázza a franciaországi illegális bevándorlókat segítő Utopia 56 egyesület tagja.

Ezért kedd este nagy számban vonultak a Place du Palais Royal térre, hogy “békés” akciót tartsanak a Conseil d’État előtt. A menedékkérőkkel foglalkozó egyesületek közölték, hogy addig maradnak ott, “amíg nem kapnak tisztességes szállást”.

Az akciót megelőzően az Utopia közölte, hogy az elmúlt két hónapban mintegy harminc figyelmeztetést küldtek a hatóságoknak a fiatal menekültek elhelyezésének körülményeiről. “Sem a kormány, sem Île-de-France prefektúrája, sem a párizsi városháza nem reagált ezeknek a fiataloknak a segélykéréseire” – közölte az egyesület.

Az első feszültségek a Place du Palais Royal téren keletkeztek este 9 óra körül a térfoglalók és a rendőrség között. Amikor a rendőrök megérkeztek, az egyesületek emberi láncot alkottak a migránsok előtt. Clément Lanot újságíró szerint a rendőrök erőszakkal eltávolították a menekülteket a sátraikból.

Az Utopia 56 szerint a “fiatalokat”, miután evakuálták őket a Place du Palais Royalról, “erőszakkal a Place de la Bastille-ra kísérték”. A rendőrség ezután úgy döntött, hogy csapdát állít, anélkül, hogy “bármilyen információt” adna. A migránsok az éjszakát a Jules Ferry téren töltötték, amelyet ma reggel 6 óra körül hagytak el. “A fiatalok egy nappali központban voltak szerda reggel, és nem tervezik, hogy visszatérnek a rue Erlangerre. Az iskolában túl bonyolulttá vált a helyzet” – magyarázta Nikolaï Posner, az Utopia 56 koordinátora.

Ezúttal egy 73 éves nagymamára és unokájára támadt egy migráns Franciaországban

Újabb migránstámadás Franciaországban

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)