Kitiltja a középületeiről az LMBTQP zászlót egy spanyol kisváros

Egy hatezer lakosú kelet-spanyolországi város kitiltja a középületekből az LMBTQP-t képviselő “szivárványszínű” zászlót, miután a legutóbbi helyhatósági választásokon a szélsőjobboldali Vox párt került vezető pozícióba.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Vox szerezte meg a legtöbb szavazatot a Valenciától mintegy 30 km-re (19 mérföldre) északra található Naquerában, de a helyi vezetőnek, Ivan Expositónak meg kellett állapodnia a konzervatív Néppárttal (PP), hogy polgármesterré váljon, mivel a pártnak nem volt egyértelmű többsége a városi közgyűlésben.

A Vox helyi szervezetének Facebook-oldalán hétfőn közzétett egyezmény értelmében a két párt között egy sor olyan döntést határoznak meg, amelyekben a polgármester és szövetségesei megállapodtak négyéves mandátumuk alatt.

A 15. pont az LMBTQP-zászló középületeken való kihelyezésének tilalma.

A megegyezés emellett magában foglalja a szeparatista vagy katalánbarát szervezetek pénzeszközeinek befagyasztását.

Spanyolországban július 23-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak, és a PP és a Vox közötti naquerai megállapodás, valamint az ország más városaiban kötött hasonló megállapodások alátámasztják, hogy a fősodor PP jobbra fordul a Vox számára fontos”kultúrháborús” kérdésekben, mint például az LMBTQP jogok, a feminizmus, a migráció vagy a regionalizmus.

Így kell ezt: Szétverték a buzifelvonulást a török rendőrök

Ebben is a tradicionalitás oldalán: Oroszországban törvényileg tiltották be a nemváltást

(Market Screener nyomán Szent Korona Rádió)