2,5 éves palesztin kisfiú vére szárad az izraeli katonák kezén

Egy két és fél éves kisfiú halálosan, az édesapja pedig súlyosan megsebesült, amikor egy izraeli katona minden jel nélkül tüzet nyitott rájuk. A katonát a kisfiú meggyilkolásáért csak megrovásban részesítették.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Izraeli Védelmi Erők szerdán bejelentette, hogy lezárta a palesztin kisgyermek halálának vizsgálatát, akit június elsején az izraeli csapatok lőttek le Binjamin régióban.

A két és fél éves Mohammed Tamimit és apját, Haithamet lövés érte, amikor izraeli katonák palesztinokra nyitottak tüzet Neve Cuf zsidó telepnél.

Mi történt:

  • június 1-jén két palesztin tüzet nyitott Neve Cuf (más néven Chalamis) telepre és egy szomszédos katonai állásra Nabi Szaleh palesztin falu szélén.
  • a térfigyelő kamerákat kezelő katonák azonosították a két férfit, és értesítették a katonákat a poszton. A poszton lévő katonák hallották a lövöldözést, de nem tudták lokalizálni a forrást.
  • a helyszínre gyorsan kiérkező egyik tiszt megkezdte a környék átfésülését a menekülő fegyveresek után. A tiszt egy gyanús járművet észlelve a levegőbe lőtt, a hadsereg előírásaival elllentétesen.
  • ezzel egy időben a palesztin falu közelében lévő poszton az egyik katona két személyt vett észre, akik beszálltak egy járműbe a környéken, és tévesen azt hitte, hogy azokról a férfiakról van szó, akik tüzet nyitottak a telepre.
  • A katona engedélyt kért a parancsnokától a tüzeléshez, majd miután zöld utat kapott, több golyót is kilőtt az autóra, aminek következtében Mohammed halálosan, édesapja pedig súlyosan megsérült.

Apát és fiát ellátták a szanitécek és a mentősök. Mohammedet katonai helikopterrel a ramat gani Siba Orvosi Központba szállították, ahol néhány nappal később meghalt. Az apát palesztin orvosok egy rámalláhi kórházba szállították.

,”A vizsgálat hiányosságokat tárt fel azt irányítást és ellenőrzést tekintve az incidens parancsnokai részéről, valamint a jelentésekben és a terepen lévő erők közötti párbeszédben, ami hibás döntéshozatalhoz vezetett”

– közölte a hadsereg.

A tisztet, aki a hadsereg protokolljával ellentétesen a levegőbe lőtt, hivatalos megrovásban részesítik.

A vizsgálat eredményeit a Katonai Ügyészségnek átadták értékelésre.

A Központi Parancsnokság vezetője, Jehuda Fox vezérőrnagy azt mondta, sajnálja “a civilek megsebesítését és a kisgyermek halálát.”

Palesztin halászokra támadt a Gázai övezet partjainál az izraeli haditengerészet

Egy város története, ahonnan elüldözték a palesztinokat, otthonaikat pedig eltulajdonították a cionisták

(Új Kelet nyomán Szent Korona Rádió)