Palesztin halászokra támadt a Gázai övezet partjainál az izraeli haditengerészet

Az izraeli haditengerészet megtámadta a Gázai övezet északi és déli részén fekvő Khan Yunis és Rafah partjainál hajózó palesztin halászokat, akiket arra kényszerített, hogy visszatérjenek a partra.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Helyi források szerint az izraeli haditengerészeti erők tüzet és vízágyúkat nyitottak a halászokra, majd a Gázavárosban lévő Al-Szudanija terület partjaitól mintegy három tengeri mérföldre hajózva kényszerítették a halászokat, hogy visszatérjenek a partra. Sérültekről azonban nem érkezett jelentés.

Az izraeli haditengerészet szintén tüzet nyitott a halászok hajóira a Gázai övezet déli részén lévő Khan Yunis és Rafah partjainál, amikor azok körülbelül öt tengeri mérföldre voltak tőlük.

Izrael 2007 óta blokád alatt tartja a Gázai övezetet. Biztonsági okokra hivatkozva szigorúan korlátozza a halászok munkáját a Gázai-tenger partjainál.

Az izraeli haditengerészet emellett naponta szándékosan célba veszi a halászhajókat. Az izraeliek tüzet nyitnak, vízágyúkat használnak, és megrongálják a halászhálókat és a hajók motorjait, hogy terrorizálják a halászokat.

Gázában körülbelül 3000 halász él, akik közül mindössze 800-an dolgoznak mintegy 700 hajón. A hivatalos palesztin statisztikák szerint mintegy 70 000 gázai palesztin közvetlenül vagy közvetve a halászatból él. Éppen ezért ez kiváltképpen sanyargató intézkedés, ugyanis más saját forrású élelmiszerszerzésre nem igazán vannak lehetőségei a Gázai övezet közel 2 milliós lakosságának, akik egy körülbelül 2/3 Budapestnyi területen vannak összezsúfolva.

Több gyerek is életét vesztette az izraeli hadsereg Gázai övezet elleni bombázásában

Palesztin családok házait rombolta le az izraeli hadsereg

(Quds News Network nyomán Szent Korona Rádió)