A Magyar Önvédelmi Mozgalom reagált az őket ért vádakra

Az elmúlt időben valóságos rágalom hadjárat indult a Magyar Önvédelmi Mozgalom ellen. A mozgalom vezetője László Attila  közleményt adott ki a rágalmakkal kapcsolatban. Az alábbiakban ezt közöljük.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az elmúlt napokban több valótlan tényállítást tartalmazó híranyag kerül megjelentetésre országos médiumokban, a Magyar Önvédelmi Mozgalom tevékenységével kapcsolatban. A hazugságok kereszttüzében ugyan már régen megedződött a tagságunk, de mégis felháborodottan nézünk szembe az újabb elvtelen támadással.

Azt gondolom, hogy mindannyiunk közös érdeke, hogy Magyarország minden jogkövető állampolgár számára egy élhető és biztonságos otthont jelentsen. Ebben a kiemelten fontos társadalmi kérdésben pedig, a Magyar Önvédelmi Mozgalom aktivistái a közjó érdekében, szabadidejükből áldozva folyamatosan és rendkívül eredményesen dolgoznak, amely tevékenységnek köszönhetően számos olyan súlyos társadalmi, és együttélési normákat feszegető, kérdésben nyújtunk rendszeresen segítő kezet, amely húsbavágóan érinti honfitársaink életét.

Többek közt ezért is háborít fel bennünket, hogy az igazságot kiforgatva, és ezáltal valótlanságot állítva egyes médiumok, valamint évek óta társadalmi feszültséget okozó magukat kisebbségi jogvédőnek vagy képviselőknek feltüntető személyek, felretájékoztatják a közvéleményt, illetve hazug vádakkal illetik tevékenységünket.

Fontosnak tartom leszögezni, hogy a megtévesztő híradásokkal és kijelentésekkel ellentétben a Magyar Önvédelmi Mozgalom nem utódszervezete a Magyar Gárdának, nem félkatonai és főleg nem neonáci, vagy fasiszta szervezet.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai állampolgári jogi ismeretekből felkészített aktivisták, akik egy jogi személlyel nem rendelkező személyi egyesülés tagjaként önkéntesen és anyagi javaik terhére végzik egyfajta társadalmi segítségnyújtás keretében az állampolgárok számára hasznos tevékenységüket.

Továbbá visszautasítunk és jogi útra terelünk minden olyan hazug vádat, amely bűncselekmények elkövetésével gyanúsít meg bennünket. A június 11-én, Somogyváron sorra került oknyomozó riport készítésével kapcsolatban, amelyre Magyar Jelen forgatócsoportja kísért el bennünket, a tömegmanipulációra felépített hamis hírekkel ellentétben, tevékenységünk nem irányult semmilyen etnikai, vagy társadalmi csoport megfélemlítésére. Továbbá a nem valós tartalmú bejelentéssel kiugrasztott rendőrök sem róttak fel a terhünkre, semmilyen jogsértő cselekményt. Az ebben a témában készített riport film pedig, hamarosan látható lesz az említett hírportálon és videómegosztó csatornán.

Ezúton is leszögezem, hogy

mozgalmunk tagjai nem végeznek rendvédelmi tevékenységet,

viszont a tényfeltáró terep munkánk, számtalan esetben segítette már a rendőrség és az egyéb hivatalos szervek tevékenységét.

Végezetül mélységesen elítéljük mindazokat a megnyilvánulásokat amelyek a már nyolc éve minden nyáron megtartásra kerülő Magyar Önvédelmi Napok családi és hagyományőrző rendezvényünket és a MÖM új tagjainak a Szent Korona hiteles másolata előtt megtartott eskütételét, egy fajgyűlölő ideológia mentén megtartott rendezvényként tüntetnek fel. Az említett rendezvény eddig minden évben fegyelmezetten, botrány mentesen került lebonyolításra, egy kellemes és biztonságos kikapcsolódást nyújtva a tagjaink, szimpatizánsaink és vendégeink számára.

Nem beszélve arról, hogy mindezen vádak olyan mondvacsinált önjelölt jogvédők, valamint bűnőzőket védő megmondóemberek szájából hangzottak el, akik évek óta szándékosan szítanak feszültséget, és már több alkalommal okoztak lincshangulatot azzal a szándékkal, hogy etnikai vagy ideológiai alapon feszültséget generáljanak.

Meggyőződésem, hogy a tisztességes, jogkövető magyar állampolgároknak nincs igénye ezekre az uszító sarlatánokra, akik magukat ugyan jogvédőként tüntetik fel, de valós áldozatvédelmi tevékenységet sosem láttak el. Viszont a társadalomba beilleszkedni nem tudó egyének és a bűnözők – bűnőzés legalizálásának a képviseletét annál inkább.

Természetesen a mostani támadás cunami nem tántorít el bennünket, a lelkiismeretünk által vezetett, magyar önvédelem útjáról. Az áldozattá vált, a nélkülöző honfitársaink és a normális lakosság melletti kiállásunk továbbra is töretlen.

A június 24 – én, Zagyvarékason a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Magyar Levente Mozgalom új tagjainak eskütételét, minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett megtartjuk.

Jó erőt és egészséget kívánok minden jóérzésű honfitársamnak!

László Attila MÖM vezető MÖE elnök

Magyar Önvédelmi Napok eskütétellel és avatással

Így szerezte vissza a MÖM egy idős hölgy ingatlanát

(Szent Korona Rádió)