Így szerezte vissza a MÖM egy idős hölgy ingatlanát

Egy néni lakását szerezte vissza a Magyar Önvédelmi Mozgalom, melyből a zajos, szemetes és agresszív albérlők nem voltak hajlandóak elköltözni. Alább közöljük László Attila, MÖM vezető beszámolóját a sikeres akcióról.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Augusztusban hívott fel egy panaszos néni azzal kapcsolatban, hogy a Budapesten található lakását az albérlői nem a szerződésbe foglalt megállapodás szerint használják. Két nőnek (anya-lánya) adta ki a lakást bérbe. Elmondása szerint a lánya tartós beteg és ebből a pénzből tudnak igazából megélni amit bérleti díjként kapnak.
A néni elpanaszolta, hogy folyamatosan érkeztek hozzá az ott lakóktól telefonhívások, hogy az ingatlanba többen is beköltöztek, zajosak még éjszaka is, szemetelnek és ha szólnak nekik érte, akkor agresszíven fenyegetőznek. A lépcsőház nyugalma gyakorlatilag felborult, több esetben jöttek ki rendőrök a lakáshoz.
A néni ekkor már nem tudott kapcsolatot tartani a bérlőkkel nem reagáltak megkeresésre, vagy ha igen akkor azt fenyegető hangnemben tették. A helyzete kilátástalannak látszott az albérleti szerződést felbontani nem tudta és a lakásába sem tudott bejutni.
Javasoltam neki, hogy azonnal bontsa fel írásban a szerződést és postai úton tértivevénnyel és ajánlva küldje meg a számukra, hogy nyoma legyen. Ez meg is történt és a türelmi idő szeptember 29-én járt le. De sajnos elkövetett egy hibát a tulajdonos, hogy a bérleti szerződést nem közjegyző által ellenjegyzett okiratban foglalva kötötték meg, ezért az ingatlan nem volt a szerződés lejártával azonnal kiüríthető, és mint tudjuk egy ingatlan kiürítési per, amely által visszakaphatja a tulajdonát, akár egy évig, vagy ennél hosszabb ideig is elhúzódhat.
Annak érdekében, hogy felgyorsuljon a folyamat a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjaival szeptember 29-én, ellátogattunk a főváros 9. kerületében található lakáshoz, ahol akkor egy kisebb állóháború alakult ki, majd ezt követően a kiürített lakás kulcsát október 29-én, adták át a MÖM fővárosi tagjai az ingatlan jogos tulajdonosának.
Az alábbi videóban fényképekkel és videó bejátszásokkal számolok be a MÖM egyik legújabb eredményes akciójáról.
(Szent Korona Rádió)