Amikor a tudás életet ment: 40 napon át életben maradt a dzsungelben 4 gyermek, köztük egy egyéves

Hogyan sikerült túlélniük a gyerekeknek a dzsungelben 40 napig, egy kisrepülőgép lezuhanása után, felnőttek nélkül? Nyilvánvalóan, egy modern, városi környezetben felnövő, VR-szemüveges, kütyüpórázon tartott átlaggyerek meghalt volna 3-4 nap alatt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Manióka liszt és az esőerdőben fellelhető gyümölcsök ismeretének köszönhetően élt túl a kolumbiai dzsungelben a 13, 9, 4 és egy 1 éves gyerek, akik szüleikkel repülőbalesetet szenvedtek megtalálásuk előtt 40 nappal.

A gyerekeket két hétig kórházban ápolják, ott mondta el a gyerekek nagybátyja újságíróknak, hogy miután a gép lezuhant, a gyerekek roncsok közül kiszedték az abban szállított manióka lisztet, miután pedig elfogyott a lisztjük, magokat kezdtek el enni. A gyerekek nagynénje a rádióban azt mondta, hogy a dehidratáltság és néhány bogárcsípés ellenére a gyerekek jól vannak.

A gyerekeket felkutató csoport vezetője azt nyilatkozta, hogy csapataik többször is a gyerekek közelébe jártak, de mintegy 20-50 méterrel arrébb. Elmondása szerint a gyerekek közül a kisebbek már nagyon gyengék voltak, csak arra volt erejük, hogy lélegezzenek és megegyék a dzsungelben talált gyümölcsöket.

A gyerekek elmondták a hatóságoknak, hogy egy darabig velük volt egy Wilson névre hallgató belga juhászkutya is, de az állat egy idő után eltűnt. A hatóságok még keresik a kutyát.

A gyerekeket szállító Cessna 206-os május elsején zuhant le, valószínűleg hajtóműhiba miatt az Araracuara és San José del Guaviare városa között lévő dzsungelbe. A roncsot, illetve a pilóta, az anya és egy férfi holttestét a baleset után hamar megtalálták, de a négy gyereknek nyoma veszett.

A 13, 9, 4 és egy éves gyermek testvérek. Egy közeli őslakos törzs vezetője szerint a testvérek túlélése annak is köszönhető volt, hogy korábban a kutatócsapat ledobott több élelmiszer-túlélőkészletet, valamint hogy a gyermekek bennszülött felmenőitől megkapták a dzsungelben éléshez szükséges ősi tudást.

A gyerekek az uitoto bennszülött csoport tagjai, ezért születésüktől fogva tanították őket a dzsungelben való életre. A gyerekek nagyapja, Fidencio Valencia azt mondta, unokái jól ismerik a dzsungelt, mivel kicsi koruk óta tanítja őket ott vadászni és halászni.

A gyerekek nagymamája arról is beszámolt, hogy a négy testvér közül a legidősebb hozzászokott, hogy vigyázzon a másik három gyermekre, amikor az anyjuk dolgozott, így ez is segített nekik a túlélésben.

A túlélési esélyüket csökkentette a dzsungelben, hogy a terület illegális fakitermelő és kábítószer-termelő bűnbandák területének számít, a számos nagyragadozó, és az, hogy eltávolodtak a repülőgép-roncstól, így felkutatásuk is megnehezedett.

(Guardian, Index, 444.hu)

Mindig van esély a túlélésre I. rész

Mindig van esély a túlélésre II. rész