Egy seattle-i fürdőt kényszerítettek arra hogy megengedje a transzoknak, hogy meztelenül fürödjenek nőkkel

Washington államban egy csak nőket fenntartott meztelen gyógyfürdő kénytelen volt biológiai férfiaknak hozzáférést biztosítani a szolgáltatásaikhoz, mivel jogi csatát vesztettek Washington állam emberi jogi bizottsága ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A seattle-i bíróság kimondta, hogy a Lynnwoodban és Tacomában működő Olympus Spa nem akadályozhatja meg alkotmányosan, hogy biológiai férfiak meztelenül fürödjenek nőkkel.

A WSHRC korábban megállapította, hogy az üzlet diszkriminált egy transz-identitású férfit, és felszólította a tulajdonosokat, hogy változtassák meg a politikájukat, és fogadják el azokat, akik egyszerűen csak nőnek nevezik magukat. A férfi, Haven Wilvich először 2020-ban nyújtotta be panaszát, miután megtagadták tőle a belépést azzal az indokkal, hogy még mindig férfi nemi szervei vannak.

A Reduxx szerint 2020 májusában Wilvich azt állította, hogy nemi identitása alapján diszkriminálták, miután négy hónappal korábban megpróbált tagságot vásárolni az Olympus Spa-ban, és elutasították, mert nem volt “nemi átalakító” műtéte.

Wilvich azt állította, hogy a fürdőben azt mondták neki, hogy “a műtét nélküli transznemű nőket nem látják szívesen, mert ez kellemetlen helyzetbe hozhatja a többi ügyfelet és a személyzetet”, azonban senki, aki ott dolgozott, nem emlékezett arra, hogy beszélt volna vele, és semmilyen feljegyzés nem bizonyította, hogy jelentkezett volna.

A fürdő tulajdonosa, Myoon Woon Lee és elnöke, Sun Lee a jjimjilbang (nemek szerint elkülönített fürdőhelyek) koreai hagyományára és keresztény hitükre hivatkoztak, amikor igazolták a politikát, és nem voltak hajlandóak meghátrálni, amikor a WSRHC kevesebb mint egy évvel később közölte velük, hogy diszkriminálták Wilvichet.

“Szilárdan hiszünk abban, hogy ügyfeleink és alkalmazottaink biztonsága, jogvédelme és jóléte szempontjából elengedhetetlen, hogy továbbra is tartsuk magunkat a csak nőkre vonatkozó szabály ezen adaptációjához. Nem vagyunk hajlandóak újraalkotni a ‘jjimjilbang’ menedéket, amelynek felépítéséért és megőrzéséért oly keményen dolgoztunk hosszú éveken keresztül, pusztán a nemi semlegesség előmozdítása érdekében.”

– írta Sun Lee a közleményben.

Ennek ellenére a WSHRC úgy ítélte meg, hogy diszkrimináció történt, és kötelezte a fürdőt, hogy távolítsa el a “biológiai nők” kifejezést a weboldaláról, és kötelezze a személyzetet, hogy vegyenek részt “befogadó” képzésen.

A fürdő 2022-ben beperelte a WSHRC-t, de hétfőn a keresetet elutasították, 30 napot adva Leeséknek arra, hogy újra beadják a keresetet.

Amint arról a Reduxx beszámolt, Wilvich nem-bináris transz-nőnek vallja magát, és eredetileg “magas, szakállas, [és] transzneműként” emlegette magát.

Jogi lépésekkel fenyegetőzött a női fürdőbe bemenő aberrált

“Szükségünk van a transznemű emberekre, szeretjük a transznemű embereket” – üvöltötte a nebraskai szenátor egy törvényjavaslati vitán

(The Post Millennial nyomán Szent Korona Rádió)