Egyre durvább a helyzet Bécsben az észak-afrikai migránsok miatt

Videóra veszik az egymás közötti leszámolásokat az észak-afrikai migránsokból alakult bécsi drogbandák.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Bécsi rendőrség: számos észak-afrikai migráns tevékenykedik a drogkereskedelemben. A migrációs hullámmal számos észak-afrikai migráns is érkezett Ausztriába, akik közül többen a drogkereskedelemben kezdtek el tevékenykedni, a kannabiszgyanta mellett más kábítószereket is árusítanak – közölte szerdán Gernot Kaes, a bécsi rendőrség Maghreb nevű munkacsoportjának vezetője. Mint mondta, ez az elkövetői csoport ráadásul “rendkívüli brutalitásával” tűnik ki nemcsak az egymás közti leszámolások, de a rendőrséggel szembeni fellépések során.

A munkacsoport 2016 óta összpontosít a Magreb-országokból – Algériából, Marokkóból és Tunéziából – származó bűnelkövetőkre. A nap folyamán a bécsi rendőrség illetékesei a munkájukkal kapcsolatos háttérbeszélgetésen elmondták, hogy az osztrák fővárosban a drogkereskedelem nagy részét algériaiak irányítják, míg az utcai értékesítést átengedték a Szíriából és Afganisztánból származó bűnözőknek. Innsbruckban viszont a marokkóiak ellenőrzik a kábítószerkereskedelmet.

Videóra vett leszámolások

A nyomozók egy további aggályos részletet feltártak: a bűnözők filmre szokták venni a saját soraikban végrehajtott bosszú-, illetve bűntető akcióikat. Ennek értelme, hogy

egyrészt bizonyítsák a végrehajtást, másrészt, hogy másokat előre elrettentsenek.
Egy névtelenséget kérő nyomozó szerint mindazonáltal utánpótlásból nincs hiány a bűnözőknél: a Facebookon a drogkereskedők pénzkötegekkel, kábítószerekkel pózolnak márkás öltözetben.

A lengyel bűnügyi statisztikák növekedését eredményezték az ukrán bevándorlók

Lengyel fiatalokra támadtak az ukrán menekült tinédzserek

(Mandiner nyomában Szent Korona Rádió)