A lengyel kormány gyermekjogi biztosa vizsgálatoknak vetné alá a “10 leginkább LMBTQP-barát iskolát”

Mikołaj Pawlak, Lengyelország gyermekjogi biztosa vizsgálatoknak fogja alávetni a Facebookon megjelent “10 leginkább LMBTQP-barát lengyel iskola” közé bekerült, gyermekeket megrontó és azokat normális nemi identitásuk kialakulásában akadályozó intézményeket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Május elején a Facebookon tették közzé a 10 leginkább LMBTQP-barát lengyel iskola listáját. Mikołaj Pawlak, az ország gyermekjogi biztosa azonnal reagált a gyermekek megrontására, és kijelentette, hogy meg fogják vizsgálni a listán szereplő iskolákat – írja a Notes from Poland. A biztos kijelentette, hogy “a gyerekeket meg kell védeni a bűnözőktől”, és azt elmondta, hogy “az igazgatók gyakran nem ellenőrzik alkalmazottaikat a pedofilok nyilvántartásában”.

Pawlak az “Egyház, oktatás, nevelés” című konferencián beszélt arról, hogy mindenképpen utána fog nézni a listán közzétett iskoláknak.

“Állítólag 2000 ilyen iskola van. Biztosítom a miniszter urat [az oktatásügyi minisztert] és az itt jelenlévőket, hogy májusban megkezdem az első 10 vagy 20 iskola felülvizsgálatát”

– mondta.

Pawlak szerint meg fogják vizsgálni, konkrétan miben nyilvánul meg az, hogy az iskola LMBTQ-barát. Azt is megjegyezte, hogy természetesen Varsóban van a legtöbb ilyen intézmény. Varsóról köztudott, hogy liberális város, ellenzéki polgármestere pedig az LMBTQ közösség támogatója.

A lengyel biztos kihangsúlyozta, hogy sajnos rutinellenőrzésről van szó, a gyerekek védelmében.

“Gyakran éppen ezekben a magukat a legtoleránsabbnak tartó alapítványokban fordulnak elő különböző szabálytalanságok”

– tette hozzá, feltehetően azokra a civil szervezetekre utalva, amelyek az iskolákban LMBTQ témájú workshopokat tartanak gyermekek egészséges fejlődését eltérítve azzal.

Pawlak 2020-ban azt is elmondta, hogy a szexuális nevelés során előfordul már, hogy az előadók megpróbálnak nemváltoztató szereket adni a gyerekeknek, Poznańban történt egy ilyen eset.

Az Egyesült Államok vallási nyomásgyakorlást használ politikai célokra

A törvények betartása nem olyan fontos, mint az LMBTQP-személyek többletjogai az EU szerint

(Humen online – Szent Korona Rádió)