Emberek agyába ültethet chipet kísérleti célból Elon Musk

Elon Musk neurotechnológiai vállalata megkapta az engedélyt az USA-ban arra, hogy kockázatos kísérleteket végezzen embereken azzal, hogy mindenféle számítástechnikai eszközöket ültet az agyukba.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Engedélyt kapott Elon Musk techcége a Neurolink, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivataltól (FDA), hogy embereken végezzenek kísérleteket. Az FDA már egyszer magtagadta az engedélykérést a kockázatokra hivatkozva, most mégis megítélték azt.

Ezek a kísérletek valójában csak negatív végeredménnyel záródhatnak, ha emberéleteket követel a sikertelenség miatt, az egyértelmű tragédiát jelentene. Ha a tesztek sikeresek lesznek és ennek következtében emberek millióit tesznek cyborgokká, az is drámai végkifejlet, hiszen ezeket a fejlesztéseket a haláltól való félelem és a kényelmi funkciók létfontosságúnak gondolása teszi lehetővé. Itt jön el az a pont, hogy már semmi sem lesz titok és láthatatlan ami történik az életünkben, ami tökéletes előfeltétele egy digitális diktatúrának.

Az eddigi makákó agyba ültetett eszközök sem váltottak ki pozitív reakciókat, tudósok és etikusok is bírálták az eljárást, most mégis nekilátnak az emberkísérleteknek.

Visszaéltek az ukránok a Starlinkkel, a SpaceX korlátozta a hozzáférésüket

Két embert gázolt halálra az irányíthatatlan autó, a Tesla hazugsággal próbálja menteni a bőrét

(444 – Szent Korona Rádió)