Ellopták a cigánygyerekek az autót, de nem vették észre, hogy benne ül egy utas

Egy 14 és egy 15 éves cigány szállt be egy 8. kerületben járó motorral, őrizetlenül hagyottnak tűnő autóba április végén, majd elhajtottak vele. A meglepetés akkor érte őket, amikor a hátsó ülésen lévő utas megszólította őket.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Elég szokatlan esetről írt a rendőrség honlapja: április 5-én „a sértett megállt az egyik VIII. kerületi üzlet előtt, hogy beugorjon vásárolni. Úgy gondolta, mivel csak pár percet tölt majd el a boltban, és a barátja úgyis a kocsiban maradt, abból nem lehet baj, ha rajta hagyja a gyújtást.”

Nem kellett sok azonban a két fiatalkorú cigánynak, azonnal bepattantak az autóba, majd elhajtottak vele

„A tolvajok a hátsó ülésen lévő férfit észre sem vették mindaddig, amíg az a meglepetésből felocsúdva előre nem hajolt az új sofőrhöz, hogy megkérdezze tőle, mit csinálnak, hova mennek.”

A tolvajok a számonkérésre válaszul azt felelték, hogy elkérték a gépjárművet a tulajdonostól, de ez az állítás gyorsan megcáfolódott, ugyanis a boltból kijövő nő felhívta az utast, hogy hová tűnt az autó. Az utas, aki végig telefonos kapcsolatban maradt a tulajjal, akihez időközben megérkeztek a rendőrök, behúzta a kéziféket, ami miatt nekimentek egy parkoló autónak.

Végül egy benzinkútnál álltak meg ahonnan az elkövetők elszaladtak, a rendőrök ez közeli lakóház padlásfeljáróján találtak rájuk. A 14 és a 15 éves fiút lopás vétségének elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség, szabadlábon védekeznek.

A helyzet végtelen komikussága ellenére szomorú és aggasztó képet ad arról, hogy már a kamaszkorú cigányok is ilyen komoly bűncselekmények elkövetésére képesek.

Lopás miatt köröznek öt nyíregyházi cigányt

Csak a szokásos: cigányok verekedtek össze Győrben

(Player – Szent Korona Rádió)