Lehet egy al-Kaida-vezető helyett egy pásztort lőtt le a Pentagon Szíriában

Már a Petangonban is vita megy arról kit is öltek meg: lehet egy al-Kaida vezető helyett egy pásztort ért találat. Az amerikai hadsereg tisztviselői azóta sem engedik nyilvánosságra hozni az áldozat adatait.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az 56 éves Lotfi Hassan Misto május 3-án halt meg, családja állítása szerint egy amerikai drón által kivitelezett rakétatámadásban. Misto testvére és fia elmondása szerint a korábban kőművesként dolgozó férfi csendesen, szegénységben élt juhaival az észak-nyugati városban, ahol a támadás érte.

A hadműveletet az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága felügyelte, amely bizonyítékokra hivatkozva, de a támadás áldozatának megnevezése nélkül azt állította, hogy a dróncsapás az “al-Kaida magas rangú vezetőjét” célozta.

A Washington Postnak azonban két amerikai védelmi tisztviselő is azt nyilatkozta, hogy a Pentagonban is vita van arról, hogy pontosan kit is öltek meg. Egyikük úgy nyilatkozott, hogy a Pentagonban már nem biztosak abban, hogy egy al-Kaida-vezetőt ért a találat, többen azt gondolják, hogy nem az eredeti célpontot találták el, de hiszik, hogy a férfi az al-Kaida tagja volt.

Az amerikai hadsereg tisztviselői az elmúlt hetek során többször is megtagadták, hogy nyilvánosságra hozzák az áldozat kilétét, de azt még vizsgálják, hogy az akció során valóban megsérült-e civil állampolgár. (Washington Post)

The Washington Post: A Pentagon segítségével hajtanak végre csapásokat Ukrajnában

A Pentagon irányít Ukrajnában – az USA az utolsó ukránig harcol az oroszokkal szemben

(444 nyomán Szent Korona Rádió)