Ukrajna támogatása kőkemény amerikai érdek a szenátor szerint

Mitch McConnell szenátusi vezető, rögtön miután Zelenszkij Amerikába látogatott kijelentette, hogy Ukrajna támogatása részben erkölcsileg helyes, részben befektetés Amerika számára. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mitch McConnell, a Republikánus Párt szenátusi frakcióvezetője több támogatást sürgetett Ukrajna számára, és azt mondta, hogy a republikánusok “keményen odatették magukat”, hogy több katonai támogatást kapjon a háború sújtotta ország. Volodimir Zelenszkij szerdán érkezett az Egyesült Államokba, hogy tárgyalás során egyeztessen amerikai vezetőkkel országa védelméről.

McConnell rávilágított, hogy Ukrajna ügyét a politikailag két részre szakadt amerikaiak oldaltól függetlenül támogatják, amit annak tud be, hogy “az ukrán nép bátor és ártatlan, ezért megérdemli a segítséget”.

Zelenszkij elnök egy insiráló vezető, de a legalapvetőbb indok, amiért továbbra is segíteni kell Ukrajnát az orosz megszállók lealacsonyításában és legyőzésében, azok a kőkemény, gyakorlatias, amerikai érdekek.

Hozzátette: “Azzal, hogy ma segítséget nyújt Ukrajnának, Amerika közvetlenül demonstrálja elkötelezettségét a területi integritás és a nemzeti szuverenitás alapelvei mellett. Megváltoztatja azok számítását, akik szintén katonai agressziót fontolgatnak, és ezzel csökkenti a sokkal költségesebb és sokkal halálosabb jövőbeli konfliktusok esélyét. Tehát még egyszer elmondom: az Ukrajnának nyújtott támogatásunk folytatása erkölcsileg helyes, de nemcsak az, hanem közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekeken mentén” – idézte az elnököt az NBC News.

Nem tudnak tovább titkolózni az amerikai vezetők: egyre többen jönnek rá, hogy Ukrajnának nincs esélye megnyerni a háborút

Felülvizsgálná az Ukrajnába küldött adományokat a képviselő

(Index nyomán Szent Korona Rádió)