Kiirtandó vírushoz hasonlította a fehéreket a néger újságíró

Damon Young, a New York Timesban publikáló néger szerző kiirtandó közegészségügyi kockázatnak nevezte a fehér rasszt. Gyűlöletkeltő és erősen fehérellenes írása nem keltett nagyobb felháborodást az amerikai közéletben.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A fehér embereket a társadalmi problémák kizárólagos felelősének megtévő nézetek gyakorlatilag már alapvetésnek minősülnek az amerikai szélsőliberális körökben, s a woke ideológusok egyre gátlástalanabbul gyalázzák a többségi társadalmat. Az Egyesült Államokban manapság már az sem ritka jelenség, hogy ismert újságírók – akár a legnagyobb lapok munkatársai – hirdetnek szélsőséges, esetenként kirekesztő és gyűlöletkeltő woke-eszméket. Damon Young, a The New York Times publicistája például járványnak nevezte a fehér létet a theRoot.com portálon 2021 márciusban megjelent írásában.

“A fehér lét (whiteness) közegészségügyi kockázat. Megrövidíti a várható élettartamot, szennyezi a levegőt, felborítja az egyensúlyt, elpusztítja az erdőket, elolvasztja a jégsapkákat, háborúkat robbant ki és megfertőzi a tudatot”

– fogalmazott Young, aki egyébként könyvet is jegyez, a Csak az nem öl meg, amitől feketébb leszel címmel.

Damon Young azt a következtetést vonta le értekezése végén, hogy a “fehér felsőbbrendűség” vírusa a többi kórokozóhoz hasonlóan csak akkor fog kipusztulni, ha már egyáltalán nem marad olyan test, amely fertőzni képes. Ami azt jelenti – folytatta –, az egyedüli mód a megállítására az, hogy lokalizáljuk, elkülönítjük és megöljük. Amerikában tehát a legnagyobb napilap szerzője anélkül folytathat gyűlöletkampányt a fehérek ellen, hogy elhatárolódnának tőle az újságírói szakma képviselői, vagy a különböző jogvédő és esélyegyenlőségi szervezetek.

Az írást övező hallgatás azért is figyelemre méltó, mert Young értekezése akár a fehér ember elleni genocídiumra történő felbujtásként is értelmezhető.

A woke-ideológiák torz világnézetét jól érzékelteti, hogy míg egyes kisebbségek – például az LMBTQP emberek – jogaira hiperérzékenyek, s a világmédiát is bejárhatják például a “harmadik nem” képviselői által követelt illemhelyiségről szóló tengerentúli hírek, addig a többségi társadalom ellen komolyan uszító gyűlöletbeszéd sokszor el sem éri a közvélemény ingerküszöbét.

Ellopta a fűnyírót, de előtte még lenyírta a füvet egy néger betörő

Még mindig szökésben vannak azok a négerek, akik kivégeztek egy férfit a bécsi metróállomáson

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)