A Lengyelek a NATO-ba léptetnék, a G7-ek pedig maguk közé fogadják Ukrajnát a ruszofóbia miatt

A Lengyel miniszterelnök sürgeti Ukrajna NATO csatlakozását, amivel a világháború felé lépnénk egy óriásit. A G7-es országok, akik elméletileg a gazdaságilag legfejlettebb országokat foglalják magukba, most Zelenszkijt is szerepeltetik a következő csúcstalálkozójukon, ahol ismét Oroszország elleni szankciókat fognak megvitatni a nyilván elfogult ukrán államfővel.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Csak az Egyesült Államok jelentős európai szerepvállalása, valamint a NATO és az Európai Unió bővítése, az észak-atlanti szövetség keleti szárnyának erősítése akadályozhatja meg az orosz birodalmi ambíciók megvalósítását

– jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök csütörtökön egy varsói nemzetközi konferencián.

Duda a katonai és a humanitárius segítségnyújtást tartja a legfontosabbnak, előbbi túltolása azonban könnyen vezethet katasztrófához, hiszen a NATO-ba léptetéssel végleg bevonhatják egész Európát az ukrajnai konfliktusba.

Az elnök elmondása alapján Lengyelország továbbra is támogatja az Egyesült Államok erőteljes európai szerepvállalását, a NATO keleti szárnyának megerősítését, valamint az észak-atlanti szövetség és az EU bővítését, amivel újabb teret adnának az USA-nak arra, hogy totális egy pólusú világrendet alakítsanak ki.

„Oroszországnak el kell veszítenie a háborút, és meg kell értenie, hogy az egyesült, szabad világ szembeszáll, és a jövőben is szembe fog szállni vele”

– zárta beszédét az államfő.

Eközben Japán bejelentette, hogy Volodimir Zelenszkij videókapcsolaton fog részt venni a következő, G7-es csúcstalálkozón Hirosimában, ahol egy határozattervezeten dolgoznak, amellyel korlátoznák az Oroszország jelentős bevételi forrásának számító nyers gyémánt importját. Ismét egy találkozó, ahova csak azt a felet hívják meg tárgyalni, aki az USA érdekeit képviseli, ebből is látszik, hogy a nyugati világ minden körülmények között elfogult, és csak Oroszország gyengítése, ezáltal Amerika erősítése lebeg a szemük előtt.

A Hetek egyebek között kínai vállalatokat gyanúsítanak azzal, hogy Oroszországba küldenek tovább katonai célra is felhasználható, importált uniós termékeket. A német kancellár hangsúlyozta, hogy a G7 számára szóba sem jöhet a gazdasági leválás Kínáról. Viszont szerinte a globális gazdasági kapcsolatokat úgy kell átszervezni, hogy a függőségi viszonyokból eredő kockázatok már ne legyenek jelentősek, ami nyilván nem vonatkozik az USA-tól való függőségekre.

Scholz mindemellett azt várja a hirosimai csúcstalálkozótól, hogy világos jelzést küld az atomfegyverek bevetése ellen.

Az itt megtörtént atomkatasztrófa figyelmeztetés mindannyiunk számára, hogy a világon soha többé ne vessenek be atomfegyvert,

hangoztatta, utalva arra, hogy Hirosima volt az áldozata 1945-ben a világ első atomtámadásának, ami ironikus, tudva hogy kik bombázták le a Japán városokat erőfitoktatásból.

Miért olyan fontos a NATO számára Románia?

Felfüggesztett börtönt szabtak ki az ortodox egyház volt vezetőjére Ukrajnában

(24.hu – Szent Korona Rádió)