Két család bandaháborúja borzolja Szombathelyen a kedélyeket

Egymásra támadtak a város kórházában, majd az egyik multi parkolójában is. Most pedig a majálison csaptak össze. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hat embert vettek őrizetbe a rendőrök Szombathelyen – tudatta honlapján a rendőrség szerdán.

A tájékoztatás szerint még április 30-án a „szombathelyi emlékmű-dombon” tartott rendezvényen fajult verekedéssé egy korábbról elhúzódó viszály két társaság között.

A rendőrök hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásukra – írták a közleményben.

Az MTI tudósítója különböző forrásokból úgy értesült, hogy két család között sorozatos nézeteltérések állnak a háttérben, melyek nyomán az elmúlt másfél hónap során előbb a Markusovszky Kórház területén, majd egy szombathelyi parkolóban is összecsaptak a szemben álló felek.

Kórházi incidens: 

A parkolóban történt eset:

Az április 30-i kétnapos majálisi rendezvényen egy többgyermekes családra támadtak rá viperákkal felfegyverkezett férfiak.

A harmadik, a majálison történt eset után a Nyugat.hu felkereste a rendőrséget. Többek között arról kérdezték a hatóságot,

hogyan lehetséges az, hogy többszöri erőszakos cselekmények után is lehetőségük van a tetteseknek a verekedésekre,

hogy milyen eljárásokat indított a rendőrség az említett ügyekben, hogy mit tesz a rendőrség annak érdekében, hogy ne folytatódjon az erőszakhullám a városban?

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság gyorsan válaszolt. Ezt írták:

„Két fél között elhúzódó nézeteltérés miatt több büntetőeljárást is indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság. A kihallgatások és az adatgyűjtések jelenleg is folyamatban vannak. A nyomozások érdekeire tekintettel bővebb információt jelenleg nem kívánunk adni.”

Ismételten biztonsági őrt akart késelni a cigány, ezúttal Szombathelyen – A vád csupán zaklatás (Frissítés)

Jogosítvány nélkül száguldott el a rendőrök előtt: autósüldözés Szombathelyen

(Hirado.hu és Nyugat.hu nyomán Szent Korona Rádió)