Jogosítvány nélkül száguldott el a rendőrök előtt: autósüldözés Szombathelyen

Autósüldözés Szombathelyen: nyomkövetővel a lábán, jogosítvány nélkül hajtott át a piroson a rendőrök mellett. Több ember életét is súlyosan veszélyeztette az ámokfutó férfi. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szombathelyi tartózkodási hellyel rendelkező férfi ellen.

A jogosítvány nélküli sofőr szerencsétlenségére Szombathelyen egy, rendőri jelleg nélküli rendőrautó mellett áthaladva, a tilos jelzésen kezdte meg ámokfutását. A gépkocsivezető a rendőri jelzés ellenére sem lassított, hanem a gázra lépett. A délutáni nagy forgalomban több közlekedési lámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, nagy sebességgel haladt, arra kényszerítve több vele szemben közlekedő gépkocsivezetőt, hogy az ütközés elkerülése érdekében lehúzódjon, félreálljon, vagy vészfékezzen.

A menekülő sofőr kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, emellett több esetben kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladt át anélkül, hogy a sebességét csökkentette volna. A záróvonalat többször átlépve veszélyeztette a szabályosan közlekedőket.

A férfi a helyszínről elmenekült, azonban sokáig nem élvezhette “szabadságát”, mivel a vasi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.

Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi nem véletlenül menekült előlük. Ámokfutását reintegrációs őrizet ideje alatt követte el, valamint több rendőrkapitányság is folytat ellene bűntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt.

A közlekedési szakemberek a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, majd ezt követően a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

A büntetőeljárást a gépkocsivezetővel szemben több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett elkövetése, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Szombathelyi Rendőrkapitányság folytatja.

Szegény BMW-s Benjámin úgy megijedt, hogy több kerületen át kellett üldözni a rásszista rendőröknek

(Police.hu nyomán Szent Korona Rádió)