Az EU palesztin pénzeket akar befagyasztani, mivel nem elég “toleránsak” tankönyveik

Az Európai Parlament most a Palesztin Hatóságot igyekszik pénzügyileg megkárosítani, mivel szerintük a palesztin tankönyvek nem felelnek meg az EU által diktált “értékeknek”.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el, amelyben elítéli a Palesztin Hatóságot, amiért tankönyveiben “erőszakra, antiszemitizmusra és gyűlöletre uszít”. Ez már a negyedik egymást követő év, amikor ilyen állásfoglalást fogadtak el, de ez az első olyan állásfoglalás, amely követeli annak eltávolítását.

A szerdán elfogadott állásfoglalás a Palesztin Hatóság finanszírozásának befagyasztására szólított fel

mindaddig, amíg tantervét nem igazítják az EU által oly sokat hangoztatott “béke” és “tolerancia” nemzetközi “normáihoz”, és nem szüntetik meg a “gyűlöletkeltést”. A könyveket a palesztin oktatási minisztérium tartalomfejlesztési részlegének tisztviselői írják, akiknek a fizetését az Európai Unió fizeti.

Az elítélő határozatot a szavazatok többségével fogadták el a balközép pártok támogatását követően, akik a korábbi évekhez képest példátlanul kritikus megfogalmazású, a palesztinokkal szemben kritikus állásfoglalás-szöveget szavaztak meg. Egy európai elítélő határozat még azt is le merte szögezni, hogy a tankönyvekben található “uszítás” a palesztin iskolások és tinédzserek által elkövetett “támadások” közelmúltbeli növekedésével van összefüggésben. Arról persze valószínűleg hallgatnak, hogy az izraeli hadsereg milyen mértékben sanyargatja a palesztinokat, amivel kiprovokálják azok reakcióját, fellépését:

Várhelyi Olivér, a palesztinoknak nyújtott segélyekért felelős európai uniós biztos a múlt héten bejelentette, hogy az európai uniós pénzeket nem fogják Izrael elleni uszításra fordítani és az Eli Cohen külügyminiszterrel folytatott megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy az EU további kutatásokat fog finanszírozni a Palesztin Hatóság tankönyveiben található “uszítással” és “antiszemitizmussal” kapcsolatban.

Több gyerek is életét vesztette az izraeli hadsereg Gázai övezet elleni bombázásában

Palesztin családok házait rombolta le az izraeli hadsereg

(Neokohn nyomán Szent Korona Rádió)