A német kormány elismerte, hogy valószínűleg semmi értelme nem volt a maszkterrornak

A német egészségügyi minisztérium csütörtökön elismerte: “Összességében az egyes intézkedések (például a maszkokra vonatkozó követelmények) hatékonyságát nem lehet elszigetelten értékelni. Nem világos, hogy bármilyen pozitív hatással voltak-e a Covid-19 járvány elleni küzdelemre”.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

“Az intézkedést nem lehetett a kormány egyéb lépéseitől, köztük a zárlatoktól függetlenül értékelni” – közölte a minisztérium Wolfgang Kubicki, a Bundestag alelnökének megkeresésére.

A Bild című német lap cikke szerint a minisztérium azt közölte: “Összességében az egyes intézkedések (például a maszkokra vonatkozó követelmények) hatékonyságát nem lehet elszigetelten értékelni”. Kubicki a közösségi oldalán azt írta, ezzel a válasszal a minisztérium csak a felelősség alól akar kibújni.

“A minisztérium állítása, miszerint a maszkkövetelmények hatékonyságát nem lehet más intézkedésektől függetlenül ellenőrizni, téves, és kísérlet az alkotmányban előírt hatékonysági vizsgálat elkerülésére” – írta a Szabad Demokrata Párt (FDP) magas rangú képviselője.

A Bild szerint az egészségügyi minisztérium amellett érvelt, hogy a kötelező maszkviselés hatékonysága már 2020-ban bebizonyosodott, de csak más intézkedésekkel együtt, például iskolabezárásokkal és zárlatokkal összefüggésben. (Tehát ha otthon van mindenki, mert bezárták az iskolákat, és minden mást is, akkor hatékony a maszkviselés…)

A minisztériumot most vezető szociáldemokrata, Karl Lauterbach egyébként a koronavírus járvány idején a szigorú zárlatok és szigorú korlátozások erőteljes támogatójaként vált ismertté. Kubicki bírálta Németország egészségügyi felügyeleti szervét, a Robert Koch Intézetet (RKI) is, mondván, hogy az nem végezte megfelelően a munkáját.

Az ügynökség nem tanulmányozta a maszkviselés hatásait – írta Kubicki, hozzátéve, hogy “több mint három év és (…) több száz, adófizetői pénzből fizetett tanulmány után le kell vonnunk a következtetést: az RKI munkájának eredménye katasztrofális”. Kubicki szerint a parlamentnek kormány teljes Covid-19 politikáját felül kellene vizsgálnia. Azt is kérte, hogy az RKI-t tegyék függetlenebbé az egészségügyi minisztériumtól. Németországban korábban több botrány is kirobbant a kormány által a Covid-19 elleni küzdelem részeként vásárolt védőmaszkokkal kapcsolatban.

Az egészségügyi minisztériumot először azzal vádolták, hogy túl sokat fizetett a maszkokért, amelyeket egy olyan vállalat szállított, ahol Jens Spahn akkori egészségügyi miniszter “férje” dolgozott. Íme a férj és feleség:

Spahn később azért is kellemetlen helyzetbe került, mert hibás maszkok szétosztását fontolgatta a fogyatékkal élők és hajléktalanok között.

Idős német lakók kerültek az utcára, migránsok kapták meg a helyüket az öregek otthonában

A 14-16 éves gyerekek 100%-a maradandó szívkárosodást szenvedett az mRNS vakcina által kiváltott szívizomgyulladástól

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)