Egyre súlyosbodik a keresztényüldözés Izraelben

Folyamatos az üldözés és a gyűlöletkeltés Izraelben a keresztények ellen: szobrokat és templomokat dúlnak fel a zsidók és “Halál a keresztényekre” graffitiket hagynak kolostorokon. Az alábbi cikkünkben Szentföldi Ferences Kusztódia, a helyzetről szóló tél végi nyílt levelét közöljük. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

“Ma reggel 8:30-kor egy vallásos amerikai zsidó férfi belépett a Megostorozás templomába, amely a Via Dolorosa első állomása Jeruzsálem óvárosában. A férfi ledöntötte Jézus szobrát, és megrongálta a szobor arcát. Miután a szentély ajtajának őrzője mozgásképtelenné tette, megérkezett a rendőrség és letartóztatta.

Az elmúlt hetekben ez az ötödik eset. Éppen a múlt héten támadt meg néhány turistát vallásos zsidók egy csoportja, akik beléptek az Új kapun. Vandalizmust követtek el az Új Kapunál, a Szentföld őrizetének székhelye közelében, székeket, asztalokat és poharakat dobáltak, és a keresztény negyedet csatatérré változtatták. Körülbelül két hete megrongáltak egy keresztény temetőt Jeruzsálemben. Szintén “Halál a keresztényekre” feliratú graffitiket írtak egy kolostor falára az örmény negyedben, és Ma’alot maronita központjában templomként használt helyiségeket rongáltak meg.

Aggodalommal követjük, és határozottan elítéljük az izraeli keresztény közösség elleni súlyos gyűlölet- és erőszakos cselekményeket. Nem véletlen, hogy a diszkrimináció és az erőszak legitimizálása a közvéleményben és a jelenlegi izraeli politikai környezetben a keresztény közösség elleni gyűlölet- és erőszakos cselekményekben is megjelenik. Elvárjuk és követeljük, hogy az izraeli kormány és a bűnüldöző szervek határozottan lépjenek fel minden közösség biztonságának garantálása, a vallási kisebbségek védelmének garantálása és a vallási fanatizmus felszámolása érdekében. Kifejezetten utalunk az izraeli keresztények ellen irányuló intolerancia, gyűlöletbűncselekmények és vandalizmus súlyos eseteire.”

Egyre több támadás éri a keresztényeket Izraelben

Erdogan együttműködésre buzdítja a muszlim országokat az izraeli agresszió és a Szentkönyv égetések ellen

(Custodia Terrae Santae nyomán Szent Koroan Rádió)