Ukrajnának nem tetszik a pápa békemissziója

Az ukránoknak olybá tűnik, csak azok a “békemissziók” tetszenek, amik a felfegyverzésükre irányulnak. Nem meglepő ez annak fényében, hogy azt is kijelentették már, miszerint Oroszországnak a mostani formájában meg kell szűnnie. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Egy ukrán tisztviselő visszautasította Ferenc pápa azon állítását, miszerint a Vatikán részt vesz az orosz-ukrán háború befejezését célzó „békemisszióban”. A név nélkül nyilatkozó, Volodimir Zelenszkij elnök hivatalához közel álló tisztviselő a CNN-nek azt mondta:

„Zelenszkij elnök nem járult hozzá semmilyen ilyen megbeszéléshez Ukrajna nevében. Ha folynak is tárgyalások, azok a mi tudtunk és áldásunk nélkül történnek.”

Ferenc pápa vasárnap este 6 óra körül utazott el Budapestről, a repülőn pedig rögtön tartott is egy sajtótájékoztatót, ahol újságírói kérdésre elmondta, a Vatikán aktívan dolgozik az orosz–ukrán konfliktus lezárásán, bővebb információt azonban egyelőre nem osztott meg erről.

„Hajlandó vagyok bármit megtenni, amit csak kell. Már dolgozunk egy békemisszión, melynek részletei egyelőre titkosak, de ha eljön az ideje, nyilvánosságra fogom hozni őket” – mondta a pápa.

Ferenc pápa a háború kitörése óta számtalanszor jelezte, hogy segítene a béke megteremtésében, ám az erőfeszítései egyelőre nem vezettek eredményre. Denisz Smihal ukrán miniszterelnök legutóbb csütörtökön, a Vatikánban tartott audiencia során egyeztetett a katolikus egyházfővel, és ismét meghívta őt Ukrajnába. Ferenc pápa azonban korábban már jelezte, hogy csak akkor utazik el Kijevbe, ha egyúttal Moszkvába is el tud jutni.

Olaszországban sincs új a nap alatt: Meloni vezető szerepet szeretne játszani Ukrajna újraépítésében

Rendőrök zárták rá a kolostort a szerzetesekre és hívekre Ukrajnában

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)