A túlsúlyosak követelőznek a légitársaságokkal szemben (Frissítés)

A “testpozitivitást” – értsd: súlyos elhízottságot – hirdető influencer nemrég azt követelte, hogy a túlsúlyos utasoknak annyi szabad ülőhelyet biztosítsanak, amennyi a kényelmes repüléshez szükséges. Ez alapján gyakorlatilag minden magas, alacsony, vagy különösen vékony ember is petíciót indíthatna azért, hogy számukra komfortos ülést biztosítsanak a repülőkön. A különbség csak az, hogy a legtöbb elhízott személy tudna tenni állapota javítása érdekében, de ehelyett ingyen helyeket követelnek… Egy másik túlsúlyos pedig pert nyert egy légitársasággal szemben, amelynek 3500 dollárt kell perkálnia a “sértett” számára.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Pert nyert a túlsúlyos a légitársasággal szemben (Frissítés)

A 38 éves brazil modell, Juliana Nehme elmondta, hogy annak a légitársaságnak a személyzete, amelynek járművén utaznia kellett, megakadályozta, hogy felszálljon egy Bejrútból Dohába tartó járatra a túlsúlya miatt, illetve a nagyobb, első osztályú ülőhely megvásárlását javasolták számára, amivel azonban nem élt a nő.

Miután hazatért, Juliana pert indított a légitársaság ellen, amely arra kötelezte őket, hogy fizessék ki Julianának a “pszichoterápiás kezelések” költségeit, hogy legyőzze az elszenvedett megaláztatást.

A légitársaságnak legalább egy évig fizetnie kell Juliana kezeléséért, összesen 3500 dollárt. A bíró azt mondta, hogy “a sürgős pszichológiai segítségnyújtás észszerű és arányos intézkedés annak biztosítására, hogy ezt a stresszes és traumatikus eseményt leküzdjék”.

A légitársaság közölte, hogy hivatalos közleményt még nem kaptak az ítéletről. Hozzátették: “Megragadjuk az alkalmat, hogy megnyugtassuk ügyfeleinket, hogy a társaság minden utast tisztelettel és méltósággal kezel, ami összhangban van a légitársasági gyakorlattal és szabályozással”.

Az persze nem érdekli a nőt, hogy esetleg biztonsági okokból kifolyólag is tanácsosabb az első osztályú, nagyobb ülőhelyet vásárolnia.

Korábban írtuk:

Jaelynn Chaney, a Vancouverben élő utazási- és életmód influencer azt akarja, ha a Szövetségi Légügyi Hatóság megvédené az elhízott utazókat, és a turistaosztályon való repülést mindenki számára kényelmessé és elérhetővé tenné.

“Extra méretű utasként a párom és én sajnos diszkriminációt és kényelmetlenséget tapasztaltunk repülés közben”

– írta petíciójában, amelyet szombat délutánig mintegy 4300-an írtak alá.

Hozzátette, “minden plus size utasnak biztosítani kellene egy plusz ingyenes ülőhelyet, vagy akár két-három ülőhelyet is, a méretüktől függően, hogy igényeikhez igazodjanak, és biztosítsák kényelmüket a repülés során”.

Chaney elismeri, hogy a jegyáraknak emelkedniük kellene, ha keresztülvinné az elképzeléseit, és elismeri, hogy a nem túlsúlyos utasoknak is magasabb jegyárakat kellene fizetnie a fejlesztések fedezésére.

Az amerikai fiatalok nagyrésze kihízta a katonai alkalmasságot

Tanulságos videó a liberális testképfelfogásról

(V4NA és WTVideo nyomán Szent Korona Rádió)