Külön államtitkárt kap a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat

Államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot május 1-jétől – közölte a Honvédelmi Minisztérium szombaton.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A minisztérium azt írta, a jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe. Annak érdekében, hogy a Szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség.

Ennek megfelelően, 2023. május 1-től a Honvédelmi Minisztérium keretein belül államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) működését

-jegyezték meg. Hozzátették, az átalakítás tovább erősíti a Szolgálat fő célkitűzéseit, a politikai és katonai döntéshozatal és a nemzeti érdekérvényesítő képesség támogatását, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség törvényes működésének biztosítását.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat működéséért felelős államtitkárrá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter felterjesztése alapján, Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök Barthel-Rúzsa Zsoltot nevezte ki. Barthel-Rúzsa Zsolt évtizedes politikai elemzői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik

-írta a HM.

Kicsoda ő?

A 46 éves politikus az Evangélikus Hittudományi Egyetemen szerzett teológus-lelkész diplomát, 2004-től püspöki titkárként és lelkészként is dolgozott. 2003-2004-ben a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke volt. 2005 óta dolgozott a Századvég Alapítványnál, volt annak elnöke, valamint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Igazgatóságának tagja, és ma is a Fidesz-közeli agytröszt egyik tagjának, a Századvég Internationalnek a tulajdonosa.

Közben a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke lett, egy 2022 májusi hivatalos hírben már e minőségben szerepelt, és így említi egy friss hír is, amely a Szudánban rekedt magyarok kimenekítéséről szól.

Arról a hvg.hu számolt be 2022 októberében, hogy ő lett az állam egyik hadiipari cégében, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-ben (HM EI) az igazgatóság elnöke.

(PestiSrácok, HVG nyomán Szent Korona Rádió)