Feketepiacra kerültek az Ukrajnának szánt fegyverek

Egyre több nemzeti és nemzetközi szerv és hatóság állítja azt, hogy az Ukrajnának előkészített fegyverek a kerültek a feketepiacra, köztük Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró is.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az Ukrajnába exportált fegyverek a feketepiacra kerülnek – nyilatkozta Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró az RT orosz hírcsatornának adott interjújában.

“Már a konfliktus korai szakaszában elárasztották Lengyelországot, Romániát és Ukrajna más szomszédjait azok a fegyverek, amelyeket mi szállítottunk Kijevnek a háborúhoz”

– fejtette ki, hozzátéve, hogy a szállítmányokat alacsonyabb rangú parancsnokoknak adták át, ahonnan gyakran a feketepiacra kerültek.

Elmondta, csak hónapokkal később merült fel az a félelem, hogy a fegyvereket a nyugati országokban továbbértékesíthetik.

Wesley Satterwhite, az amerikai külügyminisztérium egykori tanácsadója korábban már felszólította az Egyesült Államokat, hogy vezessen be hatékony ellenőrzést az Ukrajnának küldött fegyverek követésére, hogy megakadályozza, hogy azok a feketepiacon végezzék.

Vaszilij Nebenzja orosz ENSZ-nagykövet eközben arról beszélt, az ukrajnai szállítmányok az uniós országok szervezett bűnözéséből származnak.

Nyugaton kiképzett, nyugati fegyverekkel felszerelt ukrán katonák érkezhetnek most a frontra

Svájc példát mutat a Nyugatnak: nem küldik el Ukrajnába, inkább megsemmisítik a rakétáikat

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)