Csoportosan támadtak cigányok rendőrökre Somogyban

Rendőrökre támadt négy cigány, hogy megakadályozzák, hogy azok intézkedjenek társuk ellen, ezért büntetőeljárás indult ellenük – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-t.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Azt írták: az eset április 16-án éjszaka történt. A rendőrök a 7-es számú főút Somogy vármegyei szakaszán megállásra szólították fel egy személyautó vezetőjét, aki a megkülönböztető jelzések ellenére sem állt meg, a megengedett sebességet jelentősen túllépve megpróbált elmenekülni.

Amikor az autó egy ingatlan előtt megállt, sofőrje befutott a ház udvarára, ott az őt üldöző rendőrök utolérték és megpróbálták megbilincselni.

Időközben a helyszínre ért egy több mint tíztagú társaság, kiabálva igyekeztek megakadályozni az intézkedést, közülük négyen a rendőrökre támadtak, ököllel ütötték őket, az egyik rendőr ujját is megfeszítették, hogy engedje el a társukat.
A dulakodás közben a menekülő megöléssel fenyegette, ő is többször megütötte a rendőröket, és társai magatartását kihasználva sikerült elmenekülnie. A rendőrök a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség a szökésben lévő elkövetővel szemben elfogatóparancsot bocsátott ki, a rendőrökre támadó négy embert gyanúsítottként hallgatta ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A négy férfi őrizetbe került, az ügyészség indítványozta a letartóztatásukat.

Ítélet született a tartalékos cigány ügyében, aki egy várandós nőt akart megerőszakolni Miskolcon

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)