Betiltják az abortusztablettákat az USA-ban? (Frissítve)

Az Amerikai Egyesült Államokban most a legelterjedtebb abortusztabletta, a Mifepristone forgalmazhatóságán zajlik a jogi vita. A tabletta betiltása nemcsak a rengeteg apró élet ellen elkövetett gyilkosságok megfékezése végett, hanem az anyák védelme érdekében is történne, ugyanis az abortusztablettákat úgy engedélyezték, hogy nem végeztek el elegendő vizsgálatot rajtuk. Ennek ellenére a Biden-kormány fellebbezett a tabletta betiltása ellen.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az USA kormányzata fellebbezett a döntés ellen (Frissítés)

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága átmenetileg fenntartotta a magzatgyilkosságra használt, legelterjedtebb abortusztabletta hatósági engedélyét, de öt napot adott az alacsonyabb szintű bíróságnak, hogy felülvizsgálja korábbi döntését.

Az ítélet ellen a kormányzat fellebbezést nyújtott be. A beadványnak szerdán egy New Orleansban működő fellebbezési bíróság részben helyt adott: továbbra is fenntartotta az abortusztabletta engedélyét, ugyanakkor korlátozta a hozzáférést, és gyakorlatilag felhasználásának 2016 előtti szabályait állította vissza. E döntés ellen az igazságügyi minisztérium emelt csütörtökön kifogást, és azt kérte a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy sürgősséggel hozzon döntést, tartsa fenn a jelen helyzetet, ami széles körben elérhetővé teszi az abortusztablettát.

A Legfelsőbb Bíróság pénteki határozata jövő hét szerdáig adott időt az alacsonyabb szinten eljáró bíróságnak, hogy pontosítsa az ítéletet.

A Fehér Ház szóvivője a Legfelsőbb Bíróság döntése után kiadott közleményében úgy fogalmazott: a “tétek nem is lehetnének nagyobbak a nők egészsége ellen indított támadások közepette” – holott a magzatok mellett épphogy a nők védelmében korlátoznák az abortusz elkövetésének lehetőségeit, ugyanis nemcsak súlyos lelki, de fizikai veszélyeknek is kiteszik azon nőket, akik magzatgyilkossághoz folyamodnak. Karinne Jean-Pierre kifejezte az adminisztráció célját, hogy visszaállítsa az “abortuszhoz való szövetségi jogot”.

Korábban írtuk:

Egy texasi szövetségi bíró nemrégiben úgy döntött, hogy leállítja a Mifepristone abortusztabletta szövetségi jóváhagyását, míg egy másik washingtoni szövetségi bíró eltérő véleményt fogalmazott meg, amely szerint a tabletta továbbra is elérhetőnek kell maradnia. Ezzel pedig a két bíró jogbizonytalanságot okozott az Egyesült Államokban.

A Biden-kormányzat azt tervezi, hogy fellebbez a texasi döntés ellen. Az egyik ítéletben Matthew Kacsmaryk amerikai kerületi bíró azt mondta, hogy túl gyorsan engedélyezték a kémiai abortusztabletta jóváhagyását anélkül, hogy elegendő vizsgálatot végeztek volna. A 67 oldalas határozatban a bíró kifejti, miért vonja vissza az abortusztabletta engedélyét.

A Biden-adminisztrációnak egy hete van arra, hogy fellebbezzen a döntés ellen, amit az Alliance Defending Freedom (ADF) szervezet jogászai által képviselt életpárti csoportok javára ítéltek meg.

“A terhesség nem betegség, és a kémiai abortusz gyógyszerek nem nyújtanak terápiás hatást, továbbá súlyos és életveszélyes szövődményeket okozhatnak az anya számára, amellett, hogy véget vetnek a baba életének”

– mondta Erik Baptist, az ADF vezető jogtanácsosa.

“Az abortusztabletta elpusztít egy növekvő emberi lényt. A gyógyszer megöli a magzatot azáltal, hogy megfosztja a növekedéshez szükséges létfontosságú tápanyagoktól. Az abortusztabletta korlátozásáról szóló döntés megmenti a gyermekeket a kémiai abortusz erőszakától, és lehetővé teszi számukra, hogy élvezhessék a születéshez és az élethez való alkotmányos jogukat”

– mondta Lila Rose, a Live Action alapítója és elnöke.

Az abortusz támogatása mellett kampányolnak egy dán keresztény napilapban

Megrázó ütemben nő az abortuszok száma

Ahogyan a meggyilkolt magzatok vére, úgy hullottak a rózsák a Margit-hídról – Az abortuszok áldozataira emlékeztek a HVIM-mel (Videóval frissítve)

(Index és V4NA nyomán Szent Korona Rádió)