Megrázó ütemben nő az abortuszok száma

Ijesztő ránézni, hogyan is nő az abortusz évről évre különböző országokban. Sok helyen már-már divattá vált, egyre többen gondolják inkább “izgalmas élménynek”, mint gyilkosságnak, köszönhetően a liberális propagandáknak és az elbagatellizálásoknak.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A statisztikai hivatal mintegy 104 ezer bejelentett esetről és 9,9 százalékos növekedésről számol be. Az adatok szerint az abortuszok száma ezzel meghaladta a 2014 és 2020 közötti évek szintjét, amikor a bejelentett esetek száma mindig 99 ezer és 101 ezer körül mozgott. Legutóbb 2012-ben végeztek el ilyen sok abortuszt az országban ,amikor 106 800 esetet regisztráltak. Az esetek négy százalékában orvosi indikáció – beleértve az anya életének és testi épségének veszélyeztetését – és szexuális bűncselekmény volt az abortusz oka. A bejelentett abortuszok fennmaradó 96 százalékát a jelentések szerint az úgynevezett tanácsadási rendelet alapján hajtották végre.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint a 2022-ben abortuszon átesett tíz nő közül hét (mintegy 70 százalék) 18 és 34 év közötti volt, és mintegy 19 százalékuk 35 és 39 év közötti. Körülbelül nyolc volt 40 éves és idősebb, és körülbelül három százalék volt 18 évesnél fiatalabb.

Németországban a hatályos törvények szerint az abortusz büntetlen marad, ha a terhességet a fogantatást követő tizenkét héten belül orvos szakítja meg, ha a terhes nő kéri az abortuszt, és ha az orvosnak egy akkreditált szerb pecsétjével igazolja, hogy legalább három nappal az orvosi látogatás előtt tanácsadásban részesült. A szociáldemokrata-zöld-liberális német szövetség kormány már a megalakulása óta azon van, hogy jelentősen lazítson ezeken a szabályokon, ez egyébként a koalíciós megállapodásban is szerepel.

Szinte minden hónapra jut egy-egy kisebb tüntetés, amelyek során életvédő csoportok vonulnak az utcára, hogy az abortusz ellen tüntessenek. Így volt ez néhány napja a müncheni “Menet az életért” elnevezésű rendezvényen is, ahol 4000 ember gyűlt össze.

Nem csoda, hogy sokan mérgesek a szövetségi kormány családpolitikájára, a kormány megalakulása óta egyre hajmeresztőbb ötleteket vetettek fel a kormánytagok, mintha egymásra licitálnának. Legutóbb a Zöldek által delegált családügyi tárcavezető robbantotta fel az internetet, aki azt követelte, hogy az orvostanhallgatók már az egyetem első éveiben tanuljanak az abortuszról. Bár Lisa Paus saját bevallása szerint a legfontosabb küldetéseként tekint a gyermekek alapvető biztonságára, a családok jólétéért felelős miniszter elmondta azt is, hogy már folynak az egyeztetések Karl Lauterbach egészségügyi miniszterrel arról, hogy hogyan lehetne beépíteni az abortuszt az orvosi alapképzésbe. Komoly hagyománya van az ilyen és hasonló ötleteknek Németországban.

A kormány már hónapok óta foglalkozik egy olyan intézkedés bevezetésével, amelyet sokan csak úgy emlegetnek, hogy magzati holokauszttörvény – igaz, egyelőre még sehogy sem sikerült érvényt szerezni a tervezetnek.

Az abortusz oktatása csak töredéke a tervezett rendelkezéseknek. A kormány még tavaly márciusban fogadta el Marco Buschmann liberális igazságügyi miniszter törvényjavaslatát, amely eltörölné az abortuszra vonatkozó reklámtilalmat. Ha a német parlament megszavazza a javaslatot, akkor több évtized után ismét országszerte szabadon reklámozhatják a terhesség megszakítását és arra ösztönözhetik a nőket, hogy végeztessenek abortuszt.

Egyre több országban válik divattá az abortusz, ahogy a balliberális mainstream megpróbálja elbagatellizálni a nem kívánt terhesség megszakítását. Ez a folyamat mostanra elérte azt a pontot, ahol az abortuszpártiak szó szerint partikat rendeznek, amikor úgy döntenek, hogy véget vetnek gyermekük életének, amikor az még az anyaméhben van. A filmes és publicista Franzis Kabisch – aki queer és feminista is egyben – egy népszerű magazinban kendőzetlenül beszélt az élményeiről. Úgy véli, hogy az abortusz körüli kérdést inkább pozitív fényben kellene feltüntetni, mert a világ túlzottan negatívan áll hozzá. “A szex és az abortusz összetartozik” – tette hozzá. Elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt gyógyszeres abortuszon esett át, ennek alkalmából pedig a barátnőivel több napig tartó pizsamapartit rendezett.

“Az abortuszom nagyon szép volt. Érzéki és valahogy izgalmas volt. Fájdalmas is, oké, de semmi olyan, amin ne tudnék túljutni”

– mesélte Kabisch a magazinnak. Az abortuszpártiak szerint egyébként a terhességmegszakítás aligha drámaibb, mint egy influenza. Van aki egyenesen dicsekszik is azzal, hogy többször is elvetette a gyermekét. Egy mások önjelölt publicista Jutta Ditfurth néhány hónapja a közösségi oldalán újságolta nagy boldogsággal, hogy már három abortuszon is túl van és egyik miatt sem érezte magát rosszul.

Ezzel és az újfajta gender-őrülettel kapcsolatban egy hosszabb interjút adott korábban Gerhard Müller regensburgi bíboros a DemoFürAlle című műsornak. Az egyházi méltóság egyértelmű kritikát fogalmazott meg az elmúlt évtizedek társadalmi változásaival kapcsolatban, hosszasan kitért például az LMBTQ mozgalom térhódítására. Úgy véli, hogy amit a propagandában hirdetnek, az ellentétes az emberi természettel, jónéhány országban pedig a politikusok asszisztálnak ehhez.

“A demokratikus országok politikusai még az EU-ban is megengedik maguknak, hogy egyszerűen másként határozzák meg a valóságot, és az ideológiájuk értelmében erőszakkal akarják megváltoztatni az emberek gondolkodását. De ettől függetlenül a férfi férfi marad, a nő pedig nő”

– mondta Müller bíboros, aki azt is hozzátette, hogy az, ahogyan megpróbálják manipulálni a közvéleményt a fogalmak megváltoztatásával, olyan totalitárius rendszerekre emlékezteti, mint a nemzetiszocializmus vagy a sztálinizmus.

“Nincs szükségem arra, hogy a Bundestagból valaki, akinek esetleg sikerült egy abortuszos iskolai végzettséggel mandátumot szereznie, megmondja nekem, hogyan alakulnak ki a fogalmak!”

A bíboros kitért a transzneműséggel kapcsolatos divatra is, amely miatt egyre több fiatal szeretné megváltoztatni a nemét. A bíboros szerint “nincs olyan, hogy nemi átalakítás, a transznemű irányzat inkább egy óriási bűntett az emberiség és a kisgyermekek ellen” – fogalmazott. Az egyházi méltóság néhány hete egy másik interjúban azt mondta, hogy

“mivel a férfi vagy a női szexualitás része a saját testünk megnyilvánulásának, lényegében nem változtathatunk rajta. Vagy pozitívan fejlődünk annak keretein belül, vagy – saját kárunkra – lázadunk ellene. A felnőtté válás folyamán a test és a lélek egységeként kell teljes szívvel elfogadnunk magunkat. A gender-propaganda totalitárius hatalmi pozíciót kapott a politikában, az igazságszolgáltatásban, az egyetemeken és a médiában, amely rombolja a vallásszabadságot, aláássa a jogállamiságot és lábbal tiporja a tudományos szabadságot.”

Ahogyan a meggyilkolt magzatok vére, úgy hullottak a rózsák a Margit-hídról – Az abortuszok áldozataira emlékeztek a HVIM-mel (Videóval frissítve)

Szülői beleegyezés nélkül is mehetnek abortuszra vagy nemátalakító műtétre a fiatalok Spanyolországban

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)