Párizs: Vidékre küldik a migránsokat, hogy jobb színben tűnjenek föl a világbajnokságon és az olimpián

A jelek szerint a kormány úgy kívánja “biztonságosabbá” és vonzóbbá tenni a fővárost a közelgő nagy sportesemények előtt, hogy megszabadul a migránsoktól, és vidékre csábítja a bevándorlókat – pénzt, ellátást és tartózkodási engedélyt kínálva nekik.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A francia kormány azt tervezi, hogy a jelenleg Párizs utcáin élő migránsokat vidéken lévő ideiglenes szállásokra költözteti, hogy ezzel próbálja javítani a város megítélését az idén megrendezendő rögbi-világbajnokság és a 2024-es nyári olimpiai játékok előtt.

A kormánytisztviselők között kiosztott és a Le Monde című francia napilap által ismertetett körlevélben a migránsokat arra ösztönzik, hogy vidéki tartományokba menjenek, ahol garantált a szállás és a szociális szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférés.

A körlevél szerint a belügyminisztérium arra számít, hogy a program első helyei még ebben a hónapban rendelkezésre állnak, és végül 10 régióban 500 helyet nyitnak meg. A párizsi hatóságok nem tudtak elegendő szállást biztosítani az egyre növekvő számú újonnan érkezők számára.

Párizs egész területén telítettek a szükségszállások, és a helyi önkormányzat vonakodik megnyitni a város szállodáit a hajléktalan migránsok előtt, mivel ezeket inkább szabadon akarják hagyni az idén szeptemberben megrendezendő rögbi-világbajnokság és a jövő júliusban esedékes 2024-es nyári olimpiai játékok előtt.

A kiszivárgott körlevél szerint azoknak, akik önként jelentkeznek a programba, vidéki településeken kínálnak majd szállást, beleértve azokat is, akik illegálisan tartózkodnak az országban. A kormány még azoknak a helyzetét is felülvizsgálja, akiket már elvileg ki kellett volna toloncolni, a felülvizsgálat során akár ezek az emberek is megkaphatják a tartózkodási engedélyt.

“Sok helyzet nagyon kevéssé ismert, és egyesek valószínűleg már megfelelnek a tartózkodási engedély megszerzésének feltételeinek” – áll a körlevélben.

A kormány azt reméli, hogy ezek elegendő ösztönzést jelentenek majd azoknak a migránsoknak, akik eddig a főváros környékén tanyáztak, és inkább a vidéki területekre költöznek át, így a kabinet jobb színben tudja feltüntetni a fővárost a világ szemében.

A népesség 10 százalékát migránsok teszik ki Franciaországban

Őrizetbe vették a magát migránsoktól védő férfit Franciaországban

Leharapta a migráns nyelvét, miután az megpróbálta megerőszakolni

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)