Böjte Csaba atya ellen uszított a “független média”, amiért a Hunnia-per áldozataiért imádkozott

A baloldali liberális média nekiesett Böjte Csaba erdélyi szerzetesnek, aki a nagyhéten a dévai árvákkal imádkozott a bebörtönzöttek, köztük Budaházy György és társai iránti irgalom jegyében. Csaba testvér YouTube-csatornájára is felkerült egy videó a közös imákról – – a 444.hu, a 24.hu, a hvg.hu, a Mérce és mások ezt pécézték ki. Úgy tudni, a Hunniang-ügy több mint 20 gyermeket érintett, akik ártatlan áldozatokká váltak a rendkívül hosszú, 15 éves folyamat során. Böjte atya együtt imádkozott az árvákkal, remélve, hogy a bebörtönzöttek, különösen az ártatlanok, mielőbb visszatérhetnek családjukhoz. A független és tárgyilagos média ezúttal is megmutatta: szerintük a szabadság akkor kezdődik, amikor ők döntik el, ki és miért imádkozhat. Természetesen nekik a szerzeteseket is lehet kritizálni, és ellenük uszítani.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Talán nem nagy szó azt állítani, hogy Böjte Csaba testvért, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját világszerte a legszélesebb körben ismerik el és tisztelik. A tavalyi évben az Ukrajnából menekülő gyermekekért végzett munkájáért nemcsak Emberi Méltóságért-díjjal tüntették ki, hanem Nobel-békedíjra is jelölték. Böjte Csaba amellett, hogy szegény sorsú árva gyermekek ezreit nevelte fel, jelenleg is száznál is több gyermekről gondoskodik munkatársaival. Ahol csak tudja, hirdeti a szeretetet, az elfogadást és az irgalmasságot. Amikor 2019-ben tíz börtön százegy fogvatartottjával imádkozott együtt, az nem volt akkora hír, mint az, hogy a Hunnia-ügy elítéltjeiért mondott imát. A négy évvel ezelőtti hírt nem hozták címlapon, de tán még a mínuszos hírek között sem a balliberális portálok.

Ami ezen a hétvégén, virágvasárnap, egy héttel húsvét előtt történt, annyiban volt más, hogy ezúttal a fogvatartottakért imádkozott dévai árvákkal a ferences szerzetes. És hogy miért éppen most? Segítünk a vallási kérdésekben a jelek szerint kevésbé járatos sajtómunkásoknak: húsvét vasárnapját megelőzően kilenc napon át imádkoznak a keresztények az isteni irgalmasságért. Böjte atya ezúttal nem fogvatartottakkal, hanem gyermekek egy csoportjával közösen imádkozott az irgalmasság jegyében. Előtte Máté evangéliumát idézte: “Börtönben voltam és meglátogattatok”. Majd arról beszélt, hogy Romániában is több tízezer ember ül börtönben, sokak gyermekeit talán még ismerik is a jelen lévő gyermekek.

A balliberális médiát nem zavarja, amikor az ő politikai oldaluk szerepel gyerekekkel, citálják őket tüntetésekre. De nem féltették ennyire a gyermekek lelki fejlődését sem az efebofil Bite Zsolttól, sem a tizenéves fiúkat megrontó edzőtől. A hetek óta tartó pedofilbotrányok sem váltottak ki ekkora visszhangot a független-objektív sajtónál, mint egy imádság…

Böjte Csaba a PestiSrácok.hu megkeresésére küldött közleményben azt írta: börtönben ülő, szenvedő emberekért imádkozni keresztény kötelesség. Hozzátette: ő mindig azokra a gyermekekre gondol, akik ártatlan elszenvedői annak, hogy nem lehet mellettük az apukájuk vagy az anyukájuk.

Aláhúzta, hogy a nagyhéten kiemelten gyakoroljuk az irgalmasságot. A börtönökben raboskodókat pedig nemcsak fizikálisan látogathatjuk meg, ahogy az Máté evangéliumában áll, hanem imádsággal is. Ő pedig pontosan ezt tette a gyermekekkel. Emlékeztetett, hogy rendszeresen jár börtönökbe.

“Kiállok az elítéltek mellett, különösen azok mellett, akiknél az ügynek politikai íze is van!”

– fogalmazott a válaszában Csaba testvér. Felidézte, hogy édesapját a Ceaușescu-rezsim bírósága 7 év fegyházra ítélte az 1956-os forradalom kapcsán írt verseiért.

“Miután kiengedték a börtönből, meghalt. Így én és húgom árván nőttünk fel. A román igazságszolgáltatás néhány éve megkeresett és felkínáltak egy havi kárpótlást az igazságtalan ítélet miatt. Ma én és a húgom is, akárcsak sok más politikai nyomásra elítélt ember gyermeke itt, Romániában, havonta kárpótlást kapunk édesapánk ártatlan meghurcolása miatt!”

– írta a szerzetes. Az RTL is megkereste Csaba testvért, akik azt firtatták, miért mondta azt a gyerekeknek, hogy Budaházyék ártatlanok. Böjte Csaba azt mondta, ez a magánvéleménye volt, amivel nem akart senkit befolyásolni, de azt gondolja, hogy egy ennyire átpolitizált ügyben nem tud valós ítélet születni.

“Az én apámat is jogszerűen ítélték el, törvényesen. De eltelt 50 év, és úgy gondolták, hogy mégsem volt az annyira törvényes”

– fogalmazott.

Böjte atyát a független-objektív sajtó legfrissebb lejárató akciója után a baloldali portálok Facebook-oldalán és Böjte Csaba saját Facebook-oldalán is kommentek tömegében gyalázzák a legordenárébb, becsmérlő kifejezésekkel. Ezzel a keresztényellenes hadműveletben érdekeltek letudhatnak egy újabb pipát…

Böjte Csaba – Gyermekeinkkel imádkoztunk Budaházy Györgyért és társaiért

Helyzetjelentés a börtönből a Budaházy ügyben

(Szabadságot.com nyomán Szent Korona Rádió)