Hálából a NATO csatlakozásért? Azonnal belénk állt Finnország

Ugyanazon a napon, amikor Finnország 31. tagállamként belépett az Észak-atlanti Szövetségbe, azaz a NATO-ba, több forrás is megerősítette, hogy az észak-európai állam csatlakozik a magyar gyermekvédelmi törvény elleni perhez az Európai Bizottság oldalán. – írja a Vadhajtások

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A hír alig három nappal azután érkezett, hogy Svédország is hasonlóan döntött. Velük együtt immár tizenegy ország csatlakozik a perhez az Európai Bizottság oldalán: Finnország, Svédország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Portugália, Írország, Ausztria, Dánia, Málta, Spanyolország, valamint az Európai Parlament.

Rémy Bonny, a Forbidden Colours LMBTQ jogokért küzdő szervezet vezetője a Twitteren jelentette be a hírt:

A  Forbidden Colours, a Háttér Társaság és a Budapest Pride közösen indított petíciót azért, hogy minél több uniós ország csatlakozzon a bírósági eljáráshoz.

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága már korábban felszólította a kormányt az “LMBTQ gyermekek védelmére”, a EuroChild. Az Európai Unió legnagyobb gyerekjogi szervezete szerint pedig a “propagandatörvény” megsérti az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében lefektetett alapvető gyerekjogokat.

Az Európai Bizottság februárban közölte, hogy bírósági eljárás indul a magyar gyermekvédelmi törvény miatt.

A ukrán propagandista szervezetek is felszólaltak a magyar gyermekvédelmi törvény ellen

Európa Tanács: Idegengyűlölő, megosztó, ellenséges a magyar politikai beszéd

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)