Európa Tanács: Idegengyűlölő, megosztó, ellenséges a magyar politikai beszéd

Hogy mi haszna a Rasszizmus és Intolerancia Elleni Európai Bizottságnak? Bevalljuk őszintén erre még ma is keressük a választ. Az Európa Tanács egy olyan intézménye, ahol jelentéseket készítenek -jelen esetben hazánkról- és közvetve alakíthatják a közéletet és a törvényhozást. Ezen  jelentésre hivatkozik a Háttér Társaság is, miközben kőkeményen lobbizik többek között az LMBTQP személyek többletjogaiért, rákényszerítve ezzel a normális embert az “elfogadóbb” gondolkodásra,  ami egyértelműen  a társadalom romba döntésére irányul. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Európa Tanács Rasszizmus és Intolerancia Elleni Európai Bizottságának (ECRI) legújabb jelentése rámutat, hogy az utóbbi években a magyar politikai beszéd egyre idegengyűlölőbb lett, megosztó és ellenséges – közli a Háttér Társaság a napokban kiadott 2022-es jelentésre hivatkozva. A magyar közbeszéd különösen a migránsokkal, menedékkérőkkel, muszlimokkal, és az LMBTQP személyekkel szemben vált ilyenné szerintük.

A bizottság hatodik országelemzése több ponton is elmarasztalja Magyarországot. Felróják például az Egyenlő Bánásmód Hatóság megszüntetését (egyenlő bánásmódról akár mi is tudnánk mesélni), vagy az állításuk szerint potenciálisan kirekesztő iskolaőri rendszer kialakítását (javasoljuk egy borsodi vagy szabolcsi iskola meglátogatását). A gyűlöletbeszéd terjedéséről szóló fejezetben az ECRI kiemeli, hogy nyugtalanító a Mi Hazánk Mozgalom 2022-es országgyűlési választásokon elért 5,71%-os eredménye, mivel a párt a kisebbségekkel szemben kirekesztő retorikát folytat (ha nem az ő szájízük szerint alakul a demokrácia, akkor az már nem is olyan jó,ugye?).

Az LMBTQP jogokkal kapcsolatosan a jelentés kitér rá, hogy “jelentősen romlott”  – tehát javult – a helyzet hazánkban, az “egyre ellenségesebb politikai viták és számos korlátozó törvény elfogadása miatt. Ez utóbbiak közé tartoznak a nemek jogi elismerésére, valamint a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nemváltoztatás vagy a homoszexualitás propagálására vagy ábrázolására vonatkozó jogszabályi változások. Ezeket a jogszabálymódosításokat gyorsított eljárással vezették be a Covid-19 világjárvány idején, amikor a kormány “veszélyhelyzetet” hirdetett, minden érdemi nyilvános egyeztetés nélkül” -idézi a Humen Online homoszexuális propagandalap az elemzést. Nincs LMBTQP-lobbi, de azért az LMBTQP propagandalap sérelmezi, hogy nem lehet a fiatalok között propagálni a homoszexualitást és egyéb devianciákat. Érdekes…

A Háttér Társaság a közleményében feltünteti, hogy a bizottság országlátogatása során több civil szervezet, így a Háttér Társaság munkatársaival is találkozott, így első kézből értesülhettek az itthoni LMBTQP közösség helyzetéről. Hangosan mondjuk, hogy mindenki megértse: egy EU-s szerv ismételten a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, folytonosan Magyarország ellen áskálódó Háttér Társasággal ül le beszélgetni, és az ő propagandadumájukat böfögik vissza. 

A jelentésben szerepel az úgynevezett “gyermekvédelmi törvény” (2021. évi LXXIX törvény) is, melyet a különböző lobbierőknek “köszönhetően” az Európai Unió Bíróságán fognak elbírálni, és amely ellen több uniós ország is felszólalt. Az ECRI véleménye szerint a törvényt módosítani kell, vagy vissza kell vonni. Országok szuverén döntése; a demokratikusan megválasztott kormány általi törvényhozás természetesen ilyenkor már nem úgy van, mint amikor egyre szélsőségesebb devianciákba hajló törvényeket fogadnak el nyugaton. 

Az ECRI megjegyzi, hogy a homoszexualitás és a pedofília párhuzamba állítására irányuló kísérletek teljesen elfogadhatatlanok. Az ilyen törvények elfogadása erősíti a megbélyegzést és az előítéleteket, és elősegíti az LMBTI-fóbia kialakulását. Továbbá, ahogyan azt a közelmúltban kiadott, az Európa Tanács Velencei Bizottságának a LXXIX. törvényről szóló határozatáról kialakított állásfoglalás is alaposan elemezte, az ECRI úgy véli, hogy az LXXIX. törvénnyel bevezetett módosítások megbélyegzik és hátrányosan megkülönböztetik az LMBTI személyeket. De persze semmi köze annak ahhoz, hogy az elmúlt időszak pedofilbotrányait nagyrészt férfiak követték el kisfiúkon…

A bizottság azt is sérelmezte, hogy hazánkban továbbra is férfiként, vagy nőként kell anyakönyvezni a gyermekeket születésük után. 

Az ECRI nehezményezi, hogy több, rendkívüli jelentőségű törvényt a vészhelyzeti időszakban terjesztettek elő és fogadtak el a parlamentben. Ezen törvények független – tehát balliberális erők által mozgatott – felülvizsgálatát javasolják, illetve olyan LMBTQP cselekvési terv létrehozását, amely biztosítja az LMBTQP személyek diszkriminációtól és intoleranciától való védelmét, valamint megértésük elősegítését.

A magyar kormány szerencsére a bizottság előző jelentésében javasoltakat sem vette figyelembe.

Folytatódik a buzilobbi: Németországban egy gender-ideológiát támogató törvényt készülnek elfogadni

Litvánokkal szembeni vizsgálatban, a Háttér Társaság segítségével mondta ki az EU: Alapvető emberi jog a gyermekek homoszexualitásra nevelése

(Humenonline.hu nyomán Szent Korona  Rádió)