Antidemokratikus beavatkozással vádolja az Egyesült Államokat Ghána

A ghánai parlament elnöke, Alban Bagbin azt mondta a törvényhozóknak, hogy Ghána el kívánja fogadni a családi értékekről szóló törvényét, bármit is mond az Egyesült Államok – ez az a törvény, mely jelentősen megnyirbálná a deviánsok jogait. A héten afrikai körútját Ghánában megkezdő Kamala Harris amerikai alelnök megjegyzéseit antidemokratikus nyomásgyakorlásként bírálta.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Az ilyen dolgokat nem szabad eltűrni. Ez nem demokratikus! Mi a demokrácia? Hogy valaki más diktálja nekem, hogy mi a jó és mi a rossz? Hallatlan!” mondta Bagbin kedden, a törvényhozókkal folytatott megbeszélésen, amelyen a törvényjavaslatot vitatták meg, amelynek címe:

“A megfelelő emberi szexuális jogok és a ghánai családi értékek előmozdítása”.

A Nana Akufo-Addo elnökkel hétfőn tartott közös sajtótájékoztatón Harris nem foglalkozott közvetlenül a törvényjavaslattal, de azt mondta, hogy az LMBT-jogok “olyan kérdés, amelyet emberi jogi kérdésnek tekintünk, és ez nem fog változni”.

Múlt héten John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője a Fehér Házban újságíróknak azt mondta, hogy

“Az LMBT-jogok olyasvalami, ami külpolitikánk alapvető részét képezi, és ez így is marad.”

Bagbin azt mondta a ghánai törvényhozóknak, hogy “törvényt kell alkotniuk”, és nem kell félniük a külső nyomástól. “Ne hagyják magukat megfélemlíteni senkitől” – mondta. “Mitől féltek, ha az egész nép mögöttetek áll? Ha Isten önökkel van, ki lehet önök ellen?”

Múlt héten az ugandai parlament elfogadott egy törvényt, amely a “súlyos homoszexualitást” halállal, a homoszexuális “tevékenységek” “népszerűsítését, előmozdítását és finanszírozását” pedig akár életfogytiglani börtönnel büntethetővé tette.

A ghánai javaslat szerint az azonos neműek közösülése másodfokú bűncselekmény lenne, amelyet háromtól öt évig terjedő börtönbüntetéssel lehetne büntetni, a törvényjavaslat szerint tiltott tevékenységeket támogatók pedig 5-10 évre rács mögé kerülnének. “A törvényjavaslatot el fogjuk fogadni” – mondta Bagbin a törvényhozóknak. Emlékeztette Akufo-Addo elnököt is, hogy az ő feladata a törvények végrehajtása, nem pedig az, hogy maga hozzon törvényeket.

Harris vasárnap este érkezett Accrába, útjának első szakaszára, amely Tanzániába és Zambiába vezet majd. A Fehér Ház közölte, hogy látogatásának középpontjában a demokrácia, az éghajlatváltozás, a biztonság, a gazdaság és az ukrajnai konfliktus áll majd. Az Egyesült Államok 100 millió dolláros segélyt ígért Ghánának, valamint a közeli Beninnek, Togónak, Guineának és Elefántcsontpartnak.

Látszólagosan Szlovákia is ellenáll az EU LMBTQP kényszerének

Az oktatás minden szférájából kitiltják az LMBTQP-lobbit Boszniában

(Orosz hírek nyomán Szent Korona Rádió)