A skandináv püspökök a hagyományos szexualitás mellett állnak

A németországi agyrém után Skandinávia öt országának püspökei hivatalos levelet tettek közzé, amelyben kiállnak a katolikus egyház hivatalos tételei mellett a szexualitás kérdésében és védelmezik a „személyiség megtestesült integritását” a transzneműséget hirdető ideológiákkal szemben – írja a Catholic News Agency

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

„Az arról alkotott elképzelések, hogy mit jelent embernek, és így szexuális lénynek lenni, változóban vannak. Amit ma természetesnek veszünk, azt holnap már elutasíthatjuk. Bárki, aki sokat tesz fel a mulandó elméletekre, szörnyű sérülést kockáztat. Mély gyökerekre van szükségünk” – fogalmazták meg.

„Igyekezzünk magunkévá tenni a keresztény tanítás elveit, miközben barátságosan és tisztelettel fordulunk azok felé, akik idegenkednek tőlük. Tartozunk annyival az Úrnak, magunknak és a világnak, hogy számot adunk arról, hogy mit hiszünk és miért hisszük, hogy ez igaz” – teszik hozzá.

A püspökök kiemelik, hogy a küldetésük az, hogy „Krisztus parancsainak békés, életet adó, kezdetben keskeny, de előre haladva egyre szélesedő útjára” mutassanak, ugyanis nem azért lettek felszentelve, hogy „saját kis elképzeléseiket” hirdessék.

Kifejtik, hogy az egyházban mindenki számára van hely, hiszen ez „Isten irgalma, amely leszáll az emberiségre”, s „ez az irgalom senkit sem zár ki, de magas eszményt állít fel”.

Felidézik a nagy özönvíz időszakát, amikor Isten 40 napnyi esőt bocsátott a Földre, majd amikor Noé és rokonai ismét szárazföldre léptek, Isten szövetséget kötött velük, megígérve, hogy soha többé nem pusztítja a Földet özönvízzel. Ezért azt kérte az emberiségtől, hogy tiszteljék az Urat, éljenek békében és töltsék meg utódaikkal a földet – ennek a szövetségkötésnek a jele az égre festett szivárvány: „Ennek a szövetségnek a jelét, a szivárványt korunkban egy olyan mozgalom szimbólumának követelik, amely egyszerre kulturális és politikai töltetű. (…) Kijelentjük azonban, hogy nem értünk egyet azzal, amikor a mozgalom az emberi természet olyan szemléletét terjeszti elő, amely messzire vezet a személyiség megtestesült integritásától, mintha a biológiai nem véletlen lenne”.

Az emberek ma már nem hajlandók a testet „az identitás szempontjából jelentősnek tekinteni, azt feltételezve, hogy az egyetlen jelentős énkép az, amelyet a szubjektív önérzékelés hoz létre, mivel saját képünkre formáljuk magunkat” – állapítják meg.

A püspökök emlékeztetnek rá, hogy mindannyiunkat Isten képére és hasonlatosságára teremtett, és „Isten képmása az emberi természetben a férfi és a nő komplementaritásában nyilvánul meg”.  „A férfi és a nő egymásnak teremtetett: A termékenység parancsa ettől a kölcsönösségtől függ, amely a házasságban megszentelődik” – áll a levélben.

Ferenc pápa felszólalt az abortusz és a genderindeológia népszerűsítése ellen

Ferenc pápát utasítgatnák a helyi érsek által rendre rakott szabadkőművesek

 

(Vasarnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)