Müller és Burke bíboros a német egyházról: “a keresztségi hitvallást lecserélték a pogány LMBTQ-ideológia idoljára”

A német Ludwig Müller bíboros – a Hittani Kongregáció volt prefektusa – és az amerikai Raymond Leo Burke bíboros erős kritikával illette a német Szinodális Út végszavazásának eredményét, miszerint a deviáns párok is kapjanak “áldást”, töröljék el a cölibátust, továbbá nők is lehessenek “papok”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Szinódusi Út (Synodaler Weg) a német katolikus egyház 2019 decembere óta tartó reformgyűlése, amelyet egy világi hívekből álló csoport, a Német Katolikusok Központi Bizottsága (ZdK) kezdeményezett. A ZdK sikerrel diktálta a tempót még a püspöki karnak is az előző években. A bizottság világiak szervezete, tehát semmiféle formális hatalma és joga nincs egyházi ügyekben dönteni, inkább nyomásgyakorló lobbicsoportnak tekintendő.

Mindenesetre a gyűlést vezető testület március 10-én megszavazta, hogy 2026 márciusától be kellene vezetni, hogy a deviánsok is kaphassanak hivatalos egyházi áldást Németországban. Ugyanakkor több püspök nem szavazta meg a dokumentumot. A végszavazáson számos más liberális újítást is kezdeményeztek, például a kötelező cölibátus eltörlését és a női papság irányába tettek lépéseket. Összesen 58 püspök ellenezte, 11 tartózkodott, és 38 megszavazta azokat.

Az LMBTQP-párok “megáldásával” kapcsolatos határozat teljesen mértékben szemben áll az utoljára 2021-ben deklarált egyházi állásponttal,
miszerint az egyház nincs felhatalmazva arra semmilyen körülmények között, hogy ezt megtegye.

Müller bíboros az EWTN katolikus tévécsatornának adott interjújában azt mondta: a határozatot megszavazó püspökök

“abszolút a katolikus doktrínákkal szembe mennek. A dogmák definíciójával szemben. Kell lennie egy bírósági tárgyalásnak. El kell ítélni őket. És el kell távolítani őket a hivatalukból – kivéve, ha megtérnek.”

A bíboros úgy fogalmazott:

“a keresztségi hitvallást lecserélték a pogány LMBTQ-ideológia idoljára”.

Szerinte Krisztus keresztje helyett a német Szinodális Út vezetői a szivárványos zászlót emelték magasba, és a keresztény hitvallás helyett neopogány vallást követnek.

Burke bíboros hasonlóként vélekedett: szerinte a legsúlyosabb bűnöket követték el Krisztus ellen a német Szinodális Úton, és a kánonjogban ott szerepelnek a megfelelő szankciók.

Ferenc pápa 2019 nyarán diplomatikus, de határozott levelet írt, melyben megpróbálta visszaterelni az akolba a német egyházat. Az viszont csendben, de ignorálta a pápai útmutatást. A javaslataikat három “szinódusi gyűlés” tárgyalta 2020 január-februárban, 2021 szeptembe-októberben, illetve idén február elején Frankfurtban. A 69 német püspök többsége részt vett a folyamatban, habár éppenséggel ignorálhatták volna azt, hiszen az egyház nem demokrácia.

A Szinodális Út azonban nem tévesztendő össze sem a Ferenc pápa által 2021-ben meghirdetett úgynevezett “szinódusi úttal”, amely a plébániáktól a nemzeti egyházakig gyűjti össze a hívek tapasztalatait, hogy aztán azokat a 2023 őszén tartandó püspöki szinóduson tárgyalják.

Egyre nagyobb elmebetegségeket sulykol a német LMBTQP a Vatikánra, a Pápa egyházszakadástól tart

A kereszténység szégyenei: több, a német egyházhoz köthető személy coming outolt

A céljait nem helyezheti egy politikus az isteni alapigazságok elé – egy bíboros véleménye Joe Bidenről

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)