Egyre nagyobb elmebetegségeket sulykol a német LMBTQP a Vatikánra, a Pápa egyházszakadástól tart

A Németországi kereszténynek nem nevezhető LMBTQP támogató egyháztagok megpróbálják kierőszakolni, hogy a katolikus egyház törölje el a cölibátust, szentesítsék a homoszexuálisok házasságát és töröljék a katekizmusból a buzi házasság bűnként való meghatározását. A német püspöki kar már meg is szavazta ezeket az elmebetegségeket és a Vatikánnal és az Isteni igazsággal szembemenve áldják meg a meleg párokat.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Elképesztő reformokat követel a Vatikántól a németországi katolikus egyház egy része. A napokban tartott frankfurti tanácskozáson többek között azt javasolták, hogy enyhítsék a cölibátus (papi nőtlenség) szabályait, áldják meg a homoszexuális párokat és módosítsák a katekizmus homoszexualitásra vonatkozó részeit.

A német katolikus egyház úgynevezett szinodális úton próbálja elérni a Vatikánnál, hogy reformálja meg az egyház általános álláspontját a homoszexualitásra és a cölibátusra vonatkozóan. A Frankfurtban összegyűlt tanácskozáson a felek egyrészt elsöprő többséggel megszavazták a felszólítást, hogy a pápa vagy egy zsinat tegye lehetővé a házas papok felvételét a katolikus egyházba. Az indoklásban főként volt protestáns lelkészekre és az ordodox egyházakra hivatkoznak.

A homoszexualitás tekintetében megállapodás született arról, hogy az egyházmegyében ezentúl a papok megáldhassák a homoszexuális párok kapcsolatát. Ezzel a döntéshozók tulajdonképpen szembemennek a Vatikánnal, hiszen korábban a pápa, majd a Hittani Kongregáció is elutasította az ilyen irányú reformokat.

A Frankfurtban elfogadott dokumentumban arra szólítják fel Ferenc pápát, hogy “tisztázza és értékelje újra a homoszexualitást a tanítóhivatalban”. Mi több,

törölje ennek megfelelően a katolikus katekizmusból az átélt homoszexualitás súlyos bűnként való meghatározását.

A szöveg szerint “kíméletlen, sőt diszkriminatív” megtagadni a papi áldást két személy kapcsolatától, akik “szeretetben, elkötelezettségben és egymás és Isten iránti felelősségben akarják megélni a kapcsolatukat”. Szerintük ennek elutasítása teológiailag sem igazolható.

A dokumentum kimondja, hogy a homoszexualitás az ember identitásához tartozik, és ezért nem lehet máshogyan megítélni, mint a többi szexuális irányultságot. A határozatot a német püspöki kar kétharmadának is jóvá kell hagynia, mielőtt kötelező érvényű lesz. A lap úgy tudja, hogy a homoszexuális párok megáldását 161-en támogatták 34 nem ellenében (11 tartózkodás), míg a homoszexualitás újraértékelését pedig 174-en, a 22 nemmel szemben (7 tartózkodás).

Ferenc pápa a Kölner Rundschau kommentárja szerint attól tart, hogy egyházszakadáshoz vezethet, ha a reformok nagyon előrehaladnak bizonyos országokban.

ELTE – LMBTQP-lobbi mindenek felett (1. rész)

Amerikai professzor szerint rendben van 1 éves kisbabát erőszakolni

(Hetek – Szent Korona Rádió)