Oroszország a létéért küzd az ukránok elleni háborúban Putyin szerint

Russian President Vladimir Putin gives a speech during a meeting of the Federal Security Service (FSB) Board in Moscow on February 28, 2023. (Photo by Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP)

Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy Oroszország a létéért küzd az ukrajnai háborúban, amikor a szibériai Ulan-Ude-ban találkozott egy helikoptergyár dolgozóival.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Míg a Nyugat geopolitikai pozícióit akarja javítani, Oroszország saját államiságának fennmaradásáért harcol – fogalmazott az orosz elnök.

“2014 után elkezdték egyszerűen fizikailag kiiktatni azokat, akik az Oroszországgal fenntartott normális kapcsolatok fejlesztéséért szálltak síkra”

– jelentette ki Putyin Kijevre utalva.

Az orosz elnök szerint Oroszország évtizedeken át próbált jó kapcsolatokat kiépíteni Ukrajnával. “A helyzet 2014-ben alapvetően megváltozott, amikor az ukránok nyugati segítséggel államcsínyt hajtottak végre” – fogalmazott, majd arról is beszélt, hogy nyolc éven át töprengett a Donyec-medencei konfliktus békés megoldásán, Oroszországot azonban “az orránál fogva vezették” – elemezte a helyzetet Vlagyimir Putyin, majd egységre hívott, és meggyőződését fejezte ki, hogy a háború orosz győzelemmel fog véget érni.

A nyugati szankciók kapcsán kijelentette, hogy nem teljesültek a Nyugatnak az orosz gazdaság összeomlásával kapcsolatos reményei. Éppen ellenkezőleg, a helyzet, mint mondta, Oroszország számára meglepően jól alakult, “sokkal szuverénebb és függetlenebb” lett. A távozó cégek helyére gyorsan találtak másokat – magyarázta.

Az Északi Áramlat gázvezetékeknél történt robbanásokról az orosz elnök úgy vélekedett, hogy azokat “állami szinten” hajtották végre. Az a feltételezés, amely szerint egy független ukránbarát szervezet követte volna el őket, “teljes képtelenség” – tette hozzá.

“A terrorcselekményt elég nyilvánvalóan állami szinten követték el, mert amatőrök ilyen akciót nem képesek végrehajtani”

– jelentette ki.

Putyin szerint ki lehet javítani a két gázvezetéket, de ehhez időre, eszközökre és új technológiára van szükség, mivel ilyen munkálatra a nemzetközi gyakorlatban eddig nem volt példa.

Az orosz csapatok már Bahmut több mint kétharmadát ellenőrzik, mindeközben Kadyrov vérdíjat tűzött ki a vallásgyalázó ukrán katonák fejére

Nem hagyják el az ukrán szerzetesek a kijevi templomot

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)