Minnesotában durván megmutatkozik a fehérek elleni rasszizmus – negatívan különböztetik meg a fehér tanárokat

A következő tanév tavaszi félévétől nagyobb biztonságban lesz a néger tanárok állása, mint a fehéreké a Minneapolis-i állami iskolákban. Amennyiben valamilyen okból el kell küldeni valakit, a legfrissebben felvett, fehér bőrű tanárnak kell mennie, állapodott meg a pedagógusok szervezete és a tankerület.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A megállapodás célja az volt, hogy védjék az “alulreprezentált etnikumokhoz tartozó” alkalmazottak állását, és megőrizzék a sokszínűséget – írja a New York Post.

Egy júniusi felmérés szerint a Minneapolis-i diákok 60 százaléka színes bőrű. Ezzel szemben a nem fehér bőrű tanárok aránya csupán 16 százalék a státusszal rendelkezők, és 27 százalék a próbaidősök körében.

A frissen született megegyezés értelmében a Minneapolisban dolgozó színes bőrű tanárok mentesülhetnek a helyi szintű elbocsátások alól. Nem vonatkozik rájuk az a szabály, hogy leépítés esetén a legkésőbb felvett tanárt kell elbocsátani.

“A 2023. tavaszi költségvetési ciklustól amennyiben olyan tanárt kéne elbocsátani, aki az oktatásban alulreprezentált etnikai csoporthoz tartozik, helyette a következő legfrissebben felvett pedagógust kell elküldeni, aki nem tartozik semmilyen kisebbséghez”

– olvasható a megállapodásban.

A Minneapolis-i Állami Iskolák szóvivője elmondta, hogy a pedagógusok szakszervezete és a tankerület egyetértett a meghozott döntés létjogosultságában. Az Upper Midwest Jogi Központ vezető ügyvédje szerint viszont a megegyezés alkotmányellenes.

“A kollektív megállapodás egyértelműen hátrányosan megkülönbözteti a fehér tanárokat csupán bőrszínük alapján, figyelmen kívül hagyva szakmai pályafutásukat”

– mondta az Alpha News-nak James Dickey, a jogi központ vezető ügyvédje.

“A Minneapolis-i tanároknak és adófizetőknek ki kellene állniuk az ilyen és ehhez hasonló, a kormány által támogatott rasszizmus ellen”

– fejezte ki felháborodását Dickey.

Egy fehér kislányt öltek meg a néger BLM aktivisták – a fehérek elleni rasszizmus áldozata

Fokozódik a fehérellenes rasszizmus és a heteroszexuálisok elleni gyűlölet az USA-ban

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)