Kizárták a bajnokságokból az iskolát, mert női versenyzőik nem álltak ki aberrált férfiak ellen

A vermonti középiskolás lány kosárlabdacsapat visszalépett egy kosárlabda-mérkőzéstől, mert az ellenfél csapatában egy “transznemű” is pályára lépett volna. Az intézményt büntetésből kitiltották minden sporteseményről, mert az iskola nem értett egyet azzal, hogy legjobb leányainak aberrált férfiakkal kell versenyezniük.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nem vehet részt a bajnokság további mérkőzésein az amerikai Közép-vermonti Keresztény Gimnázium (MVCS) leány kosárlabdacsapata, miután a csapat nem volt hajlandó kiállni a dorseti Long Trail School koedukált középiskola csapata ellen, amely egy transznemű sportolót is pályára akart küldeni a két iskola február végi mérkőzésén.

A vermonti iskolaigazgatók szövetsége (VPA) kivizsgálta az esetet, majd bejelentette:

“kizárják a Közép-vermonti Keresztény Gimnázium csapatát, és nemcsak a kosárlabda-bajnokságból, hanem az amerikai szövetségi állam valamennyi sportbajnokságából is.”

Vicky Fogg, az MVCS iskolaigazgatója nyilatkozatában kifejtette, visszalépésük oka az volt, hogy a keresztény gimnázium csapata nem tartotta igazságosnak, hogy olyan ellenféllel szemben kelljen kiállnia, amelynek egyik játékosa biológiailag férfi. Ez ugyanis veszélyezteti a sport tisztaságát és a játékosaik biztonságát.

A VPA közleményt adott ki az esetet követő vizsgálatról, amelyben megállapították, hogy a Mid-Vermont csapata megsértette az iskolák közötti alapelveket, ezért rendelték el a csapat azonnali kizárását. Kifejtik továbbá, hogy a transznemű sportolók megkülönböztetése sérti a VPA szabályzatát, “amely összhangban áll Vermont állam törvényeivel”.

“Az iskola viselkedése nem felel meg sem a VPA elsődleges, sem a másodlagos irányelveinek, a faji és a nemek közötti egyenlőség, illetve a fogyatékosság tudatosítása iránti elkötelezettségnek, továbbá a nemi identitás politikájának elvárásainak”

– áll a levélben.

Ismét botrányt okoznak a transznemű sportolók, a biológiai nőknek nincs esélyük ellenük

Az LMBTQP-lobbi újabb győzelme: már nem csak a normális műkorcsolya párokat engedik Kanadában

(Híradó.hu nyomán Szent Korona Rádió)