Leninfiú a Táncsicsból és a Szikrából: Földesi Ákos

Földesi Ákos fizimiskája sokak számára ismerős lehet, ugyanis nem volt az elmúlt években olyan baloldali utcai megmozdulás – a túlóratörvény elleni tiltakozástól kezdve az MTA- és az SZFE-tüntetésen át, az antifa utcai flashmobig bezárólag -, ahol ne jelent volna meg vörös zászlóval. De ki is ő? Olvasónk összefoglalóját közöljük.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Twitteren és a YouTube-on csak Lenin Boyként szereplő Földesi Ákos a Szikra Mozgalom, és minden jel szerint a Táncsics-Radikális Balpárt tagja. A Budapesten élő, 24 éves egyetemista valamennyi szélsőbaloldali eseményen, tüntetésen jelen van, és persze nem egyszerű résztvevőként, hanem a hazai szélsőbal zászlóvivőjeként.

Földesi Ákos (jobboldalt) egy szélsőbaloldali városligeti majálison

Tevékenysége azonban nem pusztán az utcai megjelenésekben merül ki, hanem aktív propaganda tevékenységet is folytat. A YouTube-on az 1919-es vörösterrorista Cserny József fotója alatt különböző szélsőbaloldali tartalmakat megosztó Földesi a Mérce Balra át! blogjának szerzője, és 2019 óta a kommunista Május Elseje Társaság tagja.

A Szikra aktivistájaként idén februárban egy szélsőbaloldali rendezvényen méltatta a Népszava két egykori kommunista agitátorát, Somogyi Bélát és Bacsó Bélát. A megemlékezésen a Józsefvárosi Önkormányzat is képviseltette magát Erőss Gábor alpolgármester személyében, ám nem hiányozhatott az elmúlt évek balliberális tüntetéseinek visszatérő szónoka, Csóti Csaba történész sem, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke.

Földesi Ákos (vörös zászlóval) 2019-ben, a Táncsics-Radikális Balpárt május elsejei rendezvényén

A Vadhajtások 2019-ben videón örökítette meg, amint Földesi Ákos a Széll Kálmán téren vörös zászlóval tüntet a Becsület napja ellen, a Varga “Nefelejcs” Gergő-féle Autonómia utcai megmozdulásán. Földesi 1:06-tól 1:13-ig, majd 1:59-tól 2:02-ig látható a felvételen.

Földesi Ákos (Völgyesi Krisztiánnal, a néhai 4K! – Negyedik Köztársaság alapítójával és alelnökével) 2019-ben az Antifa Széll Kálmán téri tüntetésén (a Vadhajtások felvételéből)

A Kalocsai Szent István Gimnáziumban érettségiző, majd az ELTE BTK történelem szakára jelentkező Földesi az elmúlt években valamennyi baloldali hátterű rendezvényen megfordult. 2018-ban Tamás Gáspár Miklóssal együtt vonult a Kossuth téren a túlóratörvény elleni tiltakozáson. 2019-ben a Sztálint rehabilitáló és GULAG-revizionista Artner Annamáriával, a Milton Friedman Egyetem oktatójával mutatkozott együtt az ELTE BTK-n, ahol az Eszmélet című kommunista lap emlékkonferenciát szervezett a tanácsköztársaság méltatására. A 4 évvel ezelőtti szélsőbaloldali tanácskozáson a hazai neomarxista elit színe-java képviseltette magát. Köztük volt a nevezett Artner Annamária; Barát Endre szélsőbaloldali szociológus; Csunderlik Péter “galileista” történész, az ELTE BTK adjunktusa, a kommunista szellemiségű Politikaitörténeti Intézet tudományos munkatársa, a Mérce szerzője; Csoma Lajos, a Mérce szerzője; Krausz Tamás “trockista” történész és Tamás Gáspár Miklós, aki ugyan a csendes ideológus szerepében tetszelgett, ám a háttérből uszította a cigányokat a magyarok ellen, és a valódi célja az volt, hogy a szélsőbaloldal itthon is olyan tevékenységet folytasson, mint Németországban a Hammer banda.

Tamás Gáspár Miklóssal 2018 decemberében a Kossuth téren.
Artner Annamáriával, a Milton Friedman egyetem Sztálint rehabilitáló oktatójával, az ELTE BTK Kari Tanácsteremben tartott marxista konferencián
Földesi a szélsőbaloldali Csoma Lajos előadását hallgatja az ELTE BTK-n

És ha már az Eszmélet folyóirat is szóba került, Földesi Ákos kapcsolatban áll a lappal, amelynek Lenint méltató grafikákat készít.

(Szent Korona Rádió)

Térkép a hazai antifákról

Gyűjtsük össze őket! Az antifák már a KSH-ban és a felsőoktatásban is ott vannak

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ne feledkezzenek meg a technikai számos felajánlásról sem, támogassák a Kvintesszencia Kiadót!